Betyg IFK Norrköping – BK Häcken: 0-1

Betyg IFK Norrköping – BK Häcken: 0-1

När IFK var som bäst och styrde matchen som mest så lyckades Häcken ta ledningen. Gästerna var inte dåliga, men där och då var det hemmalaget som man trodde skulle spräcka målnollan. Häcken satsade därefter på defensiven och IFK lyckades inte få in bollen.

IFK drogs med några skador och när matchtruppen släpptes så var inte Eric Smith och Jonathan Levi med. Första matchen i år utan Smith från start. Tillbaka in i startelvan var Sead Haksabanovic som tog plats till höger på mittfältet i en 4-4-2.

Matchen inleddes med att Pontus Almqvist i vanlig ordning sprintade förbi allt och alla och fick till ett avslut som räddades av Dahlberg. Riktigt vass chans redan efter en minuts spel!
Men det var det bästa IFK skapade i den första halvleken, för det var Häcken som kändes vassast. IFK spelade långsamt och Häcken gjorde det väldigt trångt när de föll ner djupt och IFK hade väldigt svårt att hitta ytor. Gästerna däremot hade inte svårt att hitta ytor då det var svängdörrar på IFK:s centrala mittfält och ytan framför mittbackarna var ständigt obevakad.
Tveksamt om spelsystemet lämpade sig mot Häcken, inte så långt i alla fall.

Den andra halvleken började kaosartat av IFK och det kändes som att Häcken skulle ta ledningen direkt. Men tio minuter senare så var det IFK som tog över matchen totalt och ledningsmålet hängde i luften. Chockartat nog var det Häcken som gjorde matchens först och enda mål med ett långskott. Därefter gick Häcken enbart in för att försvara och Andreas Alm ropade flera gånger ut vikten av att spela med fyra mittbackar! IFK lyckades inte luckra upp köttmuren och hade inte flytet i avsluten och fick därför inga poäng med sig.

Betygen:
Betygsskala: 
5=Landslagsklass
4= Mycket bra
3= Bra
2= Godkänd
1= Underkänd

Isak Pettersson 3
Stod för en fin räddning direkt i andra halvleken när övriga laget inte var på tårna. I övrigt var Isak stabil och hade inga större problem på de avslut han fick mot sig. Målet gissar jag att Isak var chanslös på, utan att ha sett repriser. 

Linus Wahlqvist 3
Defensivt hade Linus bra koll och följde med upp i anfallen på ett bra sätt. Var nära att noteras för en assist i slutet när hans inlägg hittade Lauritsen. Inte alla inlägg nådde fram, men kvaliteten var helt okej. 

Filip Dagerstål 4
En mycket bra match av Filip som var säker i defensiven med många viktiga brytningar. Växte ju längre matchen gick och läste spelet bra. 

Rasmus Lauritsen 4
Togs otroligt fult av motståndarna vid samtliga offensiva hörnor och det var ett skämt att det inte blev straff någon gång! Kunde blivit målskytt i slutet när han fick ett bra läge men avsluten med fötterna var inte lika bra som med huvudet. Säker i defensiven för övrigt.

Lars Krogh Gerson (ut 83) 2
En rätt typisk insats för Gerson som var stabil åt båda hållen, utan att direkt utmärka sig. Hade en mer defensiv roll jämfört med Linus på andra kanten. Klart godkänd!

Sead Haksabanovic (ut 76) 2
En helt okej insats och känslan var att formen ändå är uppåtgående. Togs hårt men visade styrka när han fortsatte löpa utan att lägga sig ner. Man har ju höga förväntningar på Sead och riktigt dit nådde han inte idag.

Simon Thern 3
Slet hårt åt båda hållen med sina löpningar och visade verkligen att han ville framåt. Hade det lite tuffare i första halvlek, likt många andra men växlade upp i andra. Fick kanske inte till slutprodukten alla gånger men marginalerna var små. 
 
Alexander Fransson (ut 76) 1
Nej, det här var inte heller dagen då Alle hittade tillbaka till gammalt gott slag. Visade intentioner allt för sällan och slog bort mängder med passningar. De flesta passningsförsöken var inte ens svåra. Hade även väldigt svårt att hitta rätt i defensiven.

Isak Bergmann Johannesson 3
Var väldigt annonym i den första halvleken, men när IFK fick ordning på spelet så var Isak den som tog taktpinnen! Slog en väldigt fin frispark i första halvlek och hade även en del fina inspel och instick under andra halvlek. Visade sig bra och ville ha mycket boll och var även en av dem som hördes mest på planen tillsammans med Lauritsen och mål-Isak.
 
Pontus Almqvist ut 76) 4
Visade otrolig snabbhet efter bara en minut och var nära att peta in ledningsmålet redan där. Hade även ett jätteläge i andra halvlek när målvakt Dahlberg precis kunde rädda. Skapade IFK:s klart bästa målchanser och med lite flyt så hade han gjort minst ett mål. Tyvärr fick han även idag många märkliga domslut emot sig. Utses till matchens IFKare!

Totte Nyman (ut 99) 2
Vann en del nickdueller framför mål, men fick inte tillräckligt med fart i avsluten för att riktigt hota. Var ganska anonym inne i boxen och hittade inte riktigt rätt.

Inhoppare:
Linus Hallenius (ut 76)
Maic Sema (ut 76)
Andreas Blomqvist (ut 76)
Henrik Castegren (in 83)
Manasse Kusu (in 99)
Samtliga spelade för kort tid för att betygssättas.

Jonathan Hanell Didriksson2020-08-24 22:10:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås