Betyg IFK Norrköping – Mjällby: Svag insats

IFK Norrköping tog ledningen, men tappade den till ett hårt arbetande Mjällby. Gästerna gjorde det bra, något man inte kan säga om hemmalaget som vek ner sig i en match som man bara måste vinna.

IFK och Jens hade gjort en del förändringar i laget inför matchen mot Mjällby. På pappret formerades en 442-uppställning, där Isak Bergmann Jóhannesson gjorde sin första start som vänsterback och Pontus Almqvist fick sin första start i år när han tog plats i anfallet. Det var egentligen de stora förändringarna. Alexander Fransson som gjorde ett bra inhopp senast fick inleda på bänken.

Matchen inleddes med en intetsägande första halvlek där IFK hade korta perioder av bra spel, men inte nådde upp till den nivå som man hade förväntat sig på förhand. Visserligen hade Totte Nyman fått ett mål felaktigt bortdömt efter en halvtimma. Men även Mjällby hade ett par chanser, varav ett läge var riktigt bra.

Den andra halvleken började desto bättre med ledningsmål efter 55 minuter genom Haksabanovic och kort därpå var det bud på mer. Men istället kvitterade Mjällby och IFK hade inte tillräckligt bra spel för att återta ledningen. Matchen slutade därmed 1-1. Ett dåligt resultat och en svag insats. Frågetecken för Jensas coachning kan ställas då spelet var enformigt och det såg ut att saknas en plan B.

Isak Pettersson 3
Inledde med ett osäkert agerande vid en höjdduell som var nära att resultera i baklängesmål. Spelade upp sig och stod för flera bra räddningar, bland annat på ett halvt friläge. Kan inte lastas för målet han släpper in. Utses till matchen IFKare.

Lars Krogh Gerson 2
Deltog inte speciellt mycket i det offensiva spelet och skötte sig okej i defensiven. Tappade dock markering på Ogbu vid kvitteringen.

Filip Dagerstål 2
Gjorde inte bort sig på något sätt men det saknas det lilla extra för ett högre betyg. Önskar att Filip kunde visa mer tempo och vilja att gå framåt när IFK jagade ledningen, istället för bolltramp och sidledspass till Lauritsen.

Rasmus Lauritsen 2
Säker i defensiven även om han inte kunde få bort bollen vid hörnan som ledde till 1-1. Togs hårt vid fasta offensiva situationer och fick inte det där extra utrymmet som hade behövts för att hota.

Isak Bergmann Jóhannesson 2
Gjorde det bra som vänsterback och kändes naturlig i sitt spel på den nya positionen. Men för att få ett högre betyg så hade han behövt träffa rätt med betydligt fler inlägg och fasta situationer.

Jonathan Levi (ut 63) 3
Hittade många bra ytor och visade upp fin teknik med bollen under hela tiden han var på planen. Slog det fina inlägget till 1-0! Hade i övrigt inte den bästa slutprodukten, varken i skott eller fasta situationer.

Eric Smith (ut 63) 2
Hade svårt att hitta rätt med passningarna när han kom högre upp i planen än vanligt. Hade även vissa problem med att hålla koll på Ogbu i Mjällby. Formationsbytet till 442 såg inte ut att vara till hans fördel. Skadad och utbytt med lindad fot.

Simon Thern 2
Försökte hitta öppningar och utmanade, men fick det inte riktigt att funka. Sökte samspel med Sead ofta, vilket blev aningen enkelspårigt. Tog även många löpningar i defensiven. Snuddar på ett högre betyg.

Sead Haksabanovic 3
Sökte ofta skott från sin vänsterkant men hade inte siktet riktigt inställt vid den typen av avslut. Satte 1-0 när han fullföljde löpningen mot mål och slängde sig fram för att stöta in bollen. Hade mycket boll men fick tyvärr inte ut så mycket förutom vid målet.

Pontus Almqvist (ut 63) 2
Visade stundtals upp sin snabbhet och spänst, där han är riktigt bra men det blev för få sådana situationer. Störde i luften i situationen vid 1-0, men skapade inte mycket i övrigt.

Christoffer Nyman 3
Fick ett mål felaktigt bortdömt när han vann nickduell i den första halvleken. Hade sedan ett jätteläge direkt i andra halvlek men avslutet rakt på målvakten och borde gjort det bättre. Fick även någon mer chans, men fick inte till avslutet.