Platinumcars Arena, 2023-02-26 13:00

IFK Norrköping - Utsiktens BK
3 - 3

Betyg IFK-Utsikten
Piggt inhopp av Lind

Betyg IFK-Utsikten

IFK får vara tacksamma att man till slut fick med sig en poäng efter en match som nog var den sämsta vi sett från laget på länge, då har vi ändå fjolårets många bottennapp i färskt minne. Utsikten stod för det som kändes genomtänkt, IFK famlade efter att göra något vettigt av spelet de gånger man hade bollen. Spelet haltade och självförtroendet var inledningsvis i botten, nog mycket beroende av att två av mittbackarna tvingades lämna återbud till matchen.

Spelarbetyg:

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd


1 Oscar Jansson – (2) Räddade nog IFK efter 1-3 när backlinjen släppte till målchanser för Utsikten. Kvarstår ändå att Oscars starka sida inte är skott från distans.

20 Daniel Eid – (2) Minst dålig i en för dagen ihålig fyrbackslinje. Tog offensiva löpningar men hade svårt med slutprodukten.

37 Kojo Peprah Oppong – (1) Orutinen lyste igenom när 18-årige Oppong gjorde sin A-lagsdebut. Trots uppvisad snabbhet kom han ofta på mellanhand. Hade behövt mera rutinerade spelare bredvid sig, nu fick han för mycket ansvar på sina unga axlar.

6 Isak Ssewankambo – (1) Kändes orutinerad trots många allsvenska matcher, gjorde enkla misstag, ett av dem ledde till baklängesmål.  
3 Marcus Baggesen (ut 70 ) – (1) Ingen lyckad debut för den unge dansken. Krävs nog ett antal matcher för att han ska bli samspelt med övrig backlinje även om det inte var den ordinarie för dagen.

23 Maic Sema (ut 58) – (1) Kändes pigg inledningsvis men mattades av och känns inte som en startspelare för allsvenskan. Borde nog gjort mål på den stora chans han fick i andra halvlek.

7 Jacob Ortmark – (2) Blandade och gav som vi vant oss vid. Förlorar närkamper alltför lätt och drar på sig varningar när den egna fysiken inte räcker för att lösa situationer.

8 Arnór Sigurdsson – (3) Kändes oerhört frustrerad under första halvlek, men var den som låg bakom att IFK så småningom skaffade sig ett bättre grepp om händelserna. Matchens IFK-are.

17 Laorent Shabani (Ut 58) – (1) Var en stor besvikelse efter att ha avslutat fjolårssäsongen bra. Kommer bättre till sin rätt på vänsterkanten.

22 Andri Gudjohnsen (Ut 58)– (1) Håller inte allsvensk klass. Helt anonym återigen, lever mest på sitt efternamn.

9 Arnor Traustason (Ut 90) – (2) Kändes oerhört frustrerad när spelet inte stämde för IFK och han blev hårt uppvaktad av motståndarna. Spelade som flera i laget upp sig efterhand och får i alla fall godkänt.
  
19 Viktor Lind (In 58) – (2) Piggt inhopp och målskytt. Honom vill vi se mer av.

5 Totte Nyman (In 58) – (2) Inblandad i flera situationer, men fick inte med sig något av domaren. Visade stor upprördhet vilket nog gick ut en del över hans effektivitet.

10 Vito Hammershöy-Mistrati (In 58) – (2) Visade fin teknik men gjorde inget större avtryck i matchen.

14 Yahua Kalley (In 70) Betygsätts inte, för kort speltid. Känslan var dock att han känns som ett bättre alternativ än Baggesen till vänster i backlinjen.

28 Fritiof Hellichius (In 90) Betygsätts inte, för kort speltid.


Bänken (ej inbytta): 29 Otto Lindell(mv), 32 Wille Jakobsson(mv), 39 Theodore  Rask,


IFK Norrköping-Utsiktens BK 3-3(0-1)
Mål: 0-1(8) Westermark, 0-2(51) Westermark, 1-2(52) Sigurdsson, 1-3(55) Mohideen, 2-3(88) Victor Lind, 3-3(94) Ortmark
Domare: Magnus Lindgren.

Slutkommentar

- Vi får tacka GAIS för hjälpen att gruppen lever. IFK har ändå inte ödet i egna händer, man måste vinna mot kamraterna från Götet om GAIS vinner mot Utsikten.
- Frälsaren för dagen hette Sigurdsson, om IFK inte säkrar honom för hela spelåret får vi nog räkna med en plats i nedre halvan med risk att t.o.m. ramla ur allsvenskan.
- Domare Lindgren hade svårt att tygla heta känslor i slutet av matchen och IFK fick varningar på Shabani, Traustason, Sigurdsson och Kalley.

Nästa match: I cuoen borta mot IFK Göteborg på Bravida Arena söndag 5 mars 15.15
 

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2023-02-26 16:51:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås