Molde - Djurgården
2 - 3

Spelarbetyg: Molde FK - Djurgårdens IF
Joel Asoro efter sitt kvitteringsmål borta mot Molde.

I Nordnorge fick Djurgården inledningsvis erfara på vilket sätt Molde lyckats vinna serien i hemlandet på ett så övertygande och självklart sätt. Överkörningen av DIF var total i 44 minuter, men precis som mot Malmö lyckades detta (speciella) Djurgården vända 2-0 till 2-3 efter en fantastisk andra halvlek. Nu står man som gruppsegrare och Blåränderna är klara för åttondelsfinal i ECL framåt våren.

Jacob Widell Zetterström - 4
Stod för en superräddning på friläge efter bara några minuter - minuten senare släppte JWZ en lucka mellan sina ben. Med det sagt kan målvakten knappast belastas för två helt rena lägen på fem minuter. Faktum är att båda Moldes mål kom från soprena anfallsspelare och den unge målvakten kan inte klandras för sin insats i någon av situationerna. JWZ stod för flera frilägesräddningar i båda halvlekarna och höll länge DIF på banan med sitt lugn och sin kvalitet.

Piotr Johansson - 2
Öste på fint längs högerkanten och stod för flera fina brytningar i matchens inledning. Däremot missade han i positionsspelet vid 2-0-målet då han öppnade upp ytan centralt, där Kaase kunde ta emot bollen. Spelade säkert och stabilt under den andra halvleken, då Piotr inte släppte förbi sig mycket i försvarsspelet.

Jesper Löfgren - 2
Båda mittbackarna grämer sig sannolikt för de två inledande målen från Molde. Varken Löfgren eller Mackan gjorde några dundermissar i anslutning till dessa men det är såklart helt oacceptabelt att släppa förbi sig motståndarna i de ytorna så många gånger om. Höll på att toucha in ett självmål vid en hörna i den första halvleken men räddades av JWZ:s reflexer. Spelade upp sig under den andra halvleken och kändes mycket säker i mittförsvaret - inte minst under Moldes slutforcering.

Marcus Danielsson - 2
Mackan stod för skakiga passningar redan innan Moldes ledningsmål då han slog ut flera bollar över långsidan utan press. Precis som i fallet Löfgren måste man ta i beaktande hur Molde gjorde sina mål, samt hur de kom till flera liknande lägen, även om det fanns mer tydliga misstag från andra spelare i de båda situationerna. Spelade upp sig rejält i den andra halvleken, säkrade upp försvaret och kunde driva på uppåt i banan på ett helt annat sätt.

Pierre Neurath Bengtsson - 2
Hamnade i ingenmansland rent pressmässigt vid 1-0 och skapade förutsättningarna för genomskäraren som ledde fram till friläget. Vid 2-0-målet såg bollen ut att gå rakt igenom Bengtsson, som visserligen var på rätt plats, och målskytten Kaasa lämnades helt fri med JWZ. Pierre läckte mycket mer än Piotr i det defensiva och fick se sig passerad gång efter gång. Han slog en del bollar utan adress, men räddade upp insatsen genom den fina assisten till Asoros kvittering - utan vilken betyget inte hade varit detsamma.

Rasmus Schüller - 2
Kämpade på bra längs mitten och gjorde inte lika tydliga misstag som många lagkamrater. Med det sagt gick bollen sällan Schüllers väg och den finske landslagsmannen fick flera gånger se sig förbispelad, lite väl enkelt, i den första halvleken. Missade i duellspelet i slutet av matchen vilket gjorde att Molde fick ytterligare ett friläge. Innan dess spelade även Schüller upp sig efter halvtidsvilan och skapade ett stort lugn för de offensiva spelarna att göra sitt. Tog ett högst karaktärsenligt gult kort då han klippte en Moldespelare på mittplan.

Hampus Finndell (ut 83) - 2
Tappade boll flera gånger runt eget straffområde och slog inledningsvis bort en del passningar. Kom mer till sin rätt när han frångick Magnus Erikssons roll till vänster på innermittfältet, presterade klart bättre när han rör sig i sina ‘’vanliga’’ ytor i större omfattning. Finndell inledde den andra halvleken med att slå bort många enkla bollar, men fick ändå vara kvar när Eriksson skulle in efter knappa timmen spelad. Efter att ha återgått till sin normala roll gick det mycket bättre för innermittfältaren. Visade upp rutin då han tog sig för huvudet när Molde hade möjlighet att kontra, att det inte förekom någon kontakt mot den nämna kroppsdelen är ett plus i min bok.

Emmanuel Banda (ut 58) - 1
Var väldigt osynlig under sina 58 minuter, slog bort ett par bollar och skulle nog ha testat skott i slutet av den första halvleken. Ska verkligen inte belastas för något av målen eller lagets prestation i övrigt, som inte var bra under tiden Banda spelade. Däremot visade han uppenbarligen inte upp nog för att få vara kvar på banan när Mange skulle in - och vi vet alla att Banda kan väldigt mycket mer än så här.

Joel Asoro (ut 83) - 4
Asoro visade upp mycket energi och var länge den enda djurgårdaren som faktiskt såg ut att oroa Molde över huvud taget. Märk väl att denna oro kom från aktioner där Asoro mer eller mindre på egen hand vaskade fram knepiga lägen för Molde-försvaret att hantera. I den andra halvleken fortsatte Asoro springa mot Moldes försvar och jobbade även stenhårt för att återerövra tappade bollar. Han hittade en helt perfekt yta i mitten av både straffområde och försvarsspelare då han nickade in kvitteringen till 2-2. Asoro stod alltså för ytterligare en fin insats i Europaspelet och var Djurgårdens bästa offensiva spelare för dagen.

Victor Edvardsen - 3
Målskytten Edvardsen hade, som resten av laget, en tuff första halvlek även om han kämpade på fint i både presspel och med offensiva löpningar. Var väldigt osynlig under halvleken men höll sig framme och avslutade kliniskt när Wikheim väl hittade fram i ett farligt läge. Skönt för Edvardsen med det första målet i ECL:s huvudrunda! Göteborgaren fortsatte att pressa på fint och stack iväg med kloka löpningar under den andra halvleken. Trean i betyg kanske är lite snäll i jämförelse med de startande yttrarna, men Edvardsen jobbar på mycket i det tysta och gjorde mål på den chans han fick.

Gustav Wikheim (ut 72) - 3
Försökte genom flera fina dribblingsräder skapa ytor för sig själv och sina lagkamrater under den första halvleken. Precis som Edvardsen såg man inte Wikheim särskilt mycket eller ofta under halvleken, men vilken insats vid reduceringsmålet - som såklart är norrmannens! Wikheim stod även för en hockeyassist till reduceringen och drev fortsatt bollen fint under den andra halvleken innan han byttes ut.

---

Magnus Eriksson (in 58) - 2
Bidrog med lugn och poserade ett hot mot Molde när han byttes in. Mange kanske inte gjorde någon direkt avgörande aktion under sitt inhopp men i vanligt ordning gjorde kaptenen ett enormt jobb. Djurgården kunde fokusera mycket mer på sin offensiv när Mange kom in och efter ledningsmålet bidrog han mycket till att hålla undan för Moldes tryck.

Haris Radetinac (in 72) - 3
Fullbordade vändningen från 2-0 till 2-3 efter bara någon minut på planen då han drev inåt banan och sköt, via försvarare, förbi Moldes målvakt. Pressade på som en galning, i vanlig ordning, och lyckades nästan få med sig bollen förbi målvakten efter en dålig tillbakapassning på tilläggstid.