Platinumcars Arena, 2024-07-21 14:00

IFK Norrköping - Halmstads BK
1 - 0

Betyg på IFK-spelarna efter viktig seger mot Halmstad
David och stolpen räddade IFK

Betyg på IFK-spelarna efter viktig seger mot Halmstad

Det var ett IFK vi vant oss vid att se mot HBK. I andra halvlek vill säga, då valde man att dra sig tillbaka för att försvara den knappa ledning man hade i halvtid. Det brukar sällan lyckas, inte för IFK alla fall, men David tog sin högra stolpe till hjälp så att Peking kunde sno åt sig en efterlängtad trepoängare. Det kändes mycket tryggare under första halvlek då man ägde bollen och inte tillät HBK att komma till ett enda avslut på mål.

Betygsskalan:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

David Mitov Nilsson 5
Det var länge sedan vi kunde dela ut en femma men att IFK lyckades hålla nollan för första gången sedan 14 april mor GAIS var mycket Davids förtjänst. Stod rätt hela tiden men hade också hjälp av sin högra stolpe vid några tillfällen. Varnad på slutet. Matchens IFK-are.

Dino Salihovic 4
Hade mycket boll i första halvlek men valde att spela på säkerhet, därför hände inte så mycket framåt. Bra i närkamper och höll rent på sin kant i defensiven.

Max Watson 3
Har till ovana att bjuda på en och annan ”indianare” i matcherna, kunde straffat sig mot ett bättre lag. Får godkänt med viss tvekan.

Isak Ssewankambo 3
Märktes inte så mycket som mot Västerås, kanske inte bara hans fel att backlinjen blev sittande i knät på DMN i andra halvlek, men vi efterlyser lite egna initiativ framåt.

Yahya Kalley 3
Hans speed blev synlig några gånger och hade ett bra inspel till Totte som kunde resulterat. Inga misstag bakåt den här gången, väl godkänd därför.

Ismet Lushaku 2
Märktes knappt att han var med på banan, ovanligt anonym insats. Hamnar oftast i skuggan av Trasten och hade inte bollen så ofta. Kan bättre.

Arnor Traustason 3
Kändes inte så fokuserad som vi är vana vid att se honom men hörnan på Tottes huvud var klass. Gjorde några enkla misstag, därför bara godkänt betyg för dagen.

Mouttaz Neffati (Ut 68) 3
Liksom Dino bra i närkamper och HBK skapade inte så mycket på hans kant. Inte så lyckad offensivt, men har säkert tagit en ordinarie plats i laget.

Vito Hammershøj-Mistrati (Ut 90) 2
Återigen en anonym insats. Löper mycket men är numera sällan inblandad i något offensivt. Fick ägna sig åt försvarsarbete i andra halvlek när IFK släppte initiativet.

Isak Andri Sigurgeirsson (Ut 90) 3
Fick liksom Vito ägna sig åt att bidra defensivt i andra halvlek, känns inte som att det är hans cup of tea. Knappt godkänd.

Totte Nyman (Ut 62) 4
Stod för de farligheter som skapades innan det förlösande ledningsmålet kom. Fick som vanligt ta emot flera smällar och byttes ut ovanligt tidigt, oklart om med skadekänning eller av säkerhetsskäl.
.
Inhoppare:
Carl Björk (In 62) 2
Återigen en intetsägande insats. Kommer sällan rätt in i situationerna.
Leo Jonsson (In 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas. Hade hellre sett honom komma in i stället för Björk när Totte gick av.
Kristoffer Khazeni (In 68)
Spelade för kort tid för att betygsättas. Var nära att bli målskytt vid friläge ppå slutet.
Amadeus Sögaard (In 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ej inbytta
David Andersson(mv)
Marcus Baggesen
Jesper Ceesay
Laorent Shabani
Kevin Höög Jansson

Tränare Alm. 3 med tvekan. Om det var medveten taktik från hans sida att försvara ledningen efter första halvlek kändes det som ett felbeslut som mycket väl kunnat straffa sig.

IFK – Halmstad BK 1–0 (1–0)
Mål:   Totte Nyman (27)

Domare: Erik Mattsson. Detta var hans debut som domare i allsvenskan. Fullt godkänd.

Nästa match: Kalmar FF söndag 21/7 14.00 på Parken

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2024-07-21 17:03:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås