Betygen efter IFK:s storseger

Betygen efter IFK:s storseger

IFK Norrköping fick välförtjänt utdelning och vann med 5-1 mot Sundsvall. Detta efter en riktigt stark första halvlek som bäddade för 4-0 i halvtid. Siffrorna kunde absolut ha varit ännu större för ett överlägset IFK!

Statistiken för första halvlek visade på 7-0 i avslut på mål. När matchen var slut så hade det ökat till 15-1. Det talar sitt tydliga språk och därav delades det ut två 5:or i betygen nedan!

1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

Oscar Jansson 2
Såg länge ut att få hålla sin tredje raka nolla, men mot slutet sprack det. Avslutet kom från snäv vinkel och såg inte helt otagbart ut. Hade inte speciellt mycket att göra i övrigt då det var Sundsvalls enda skott på mål.

Godswill Ekpolo 3
Säkerheten själv defensivt och gav sig även ut på ett antal offensiva räder. Var nära flera gånger att skapa något riktigt bra men det saknades det där lilla extra i de avgörande offensiva aktionerna.

Linus Wahlqvist Egnell (ut 74) 2
En stabil insats där Linus inte sattes på speciellt stora prov. Var oftast säker med boll och spelade kontrollerat.  

Filip Dagerstål 3
Ganska lik insats som Ekpolo där Filip också var säker i defensiven och tog fart framåt med bollen några gånger. Kom inte riktigt lika långt som Ekpolo men intentionen var bra.

Daniel Eid 3
Kom till både inlägg och något avslut på mål som var hyfsat farligt. Tvekade inte att testa inlägg även om bollen inte låg perfekt, så som när han fick till ett fint inlägg på volley. Kunde dock ha gjort det bättre defensivt vid Sundsvalls mål.

Ishaq 3
Tappade kanske lite onödigt boll ibland och varje passning satt inte. Men Ishaq fick många avancerade saker att se så lätta ut och tog sig flertalet gånger förbi motståndare med boll. Agerar på ett sätt som gjorde det lätt för hans medspelare att växa.  

Jakob Ortmark (ut 84) 5
Satte två nickmål på hörna och var även nära att skalla in ett tredje, även det på hörna. Trots målen så var kanske assisten till 1-0 matchens höjdpunkt från Ortmark! Skapade mycket och satte målvakten även på prov med ett distansskott. Riktigt bra insats!

de Brito 2
Såg inledningsvis ut att ha lite problem med bollkontrollen men fick till den biten mer vartefter under matchen. Det skapades dock ingenting i offensiv väg och jag tycker åtminstone att det fanns läge för att testa några inlägg.

Eman Markovic (ut 84) 3
Fungerade mer som offensiv mittfältare och kom inte till så många rena avslutslägen, men bidrog desto mer med instick och att föra fram bollen. Hotade med sina löpningar och skapade på så sätt ytor för anfallarna framför sig.

Totte Nyman (ut 74) 4
Satte 1-0 som en typisk målskytt när han högg på inspelet. Hade även flera bra chanser men fick nöja sig med ett mål. Noterades också för en assist.   

Jonathan Levi 5
Två mål och två assist! 2-0 var ett riktigt fint mål på typiskt Levi-manér och det mesta satt precis som det skulle för Levi idag. Bara små marginaler som gjorde att han inte noterades för något mer mål eller assist. Utses till matchens IFKare efter en imponerande insats!

Inhoppare:
Marko Lund (in 74)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Lucas Lima (in 74)
Spelade för kort tid för att betygssättas. Hade ett bra avslut precis i slutskedet, men skottet räddades.

Maic Sema (in 84)
Spelade för kort tid för att betygssättas. Var dock nära på att komma igenom i straffområdet vid ett läge, men stoppades precis innan avslutet kunde komma.

Ari Skulason (in 84)
Spelade för kort tid för att betygssättas.
 

Jonathan Hanell Didriksson2022-05-15 22:20:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås