Betygen efter IFK:s vinst mot Elfsborg

Betygen efter IFK:s vinst mot Elfsborg

IFK fick äntligen stå som segrare igen, när man malde ner Elfsborg. Matchen påverkades säkert en hel del av den klumpiga utvisning som gjorde att IFK fick spela med en man mer i en timme. Men IFK gjorde precis vad man behövde göra och allt som allt så anser jag att IFK var rättvisa segrare. Ishaq fortsätter att imponera stort när han får chansen som central mittfältare. Frågan är om han kanske är IFK:s bästa centrala mittfältare i år? Samtliga prestationer betygssätts nedan.

Betygen
5 - Landslagsklass
4 - Mycket bra
3  - Bra
2 - Godkänd
1- Underkänd


Oscar Jansson 3
Släppte in två mål, men vid båda situationerna anser jag att det är utespelarna som bör lastas. Hade bra koll i övrigt och fick undan bollarna ordentligt som han boxade.

Linus Wahlqvist 3
Började matchen med en snygg snurrfint, men även med att slå bort några enklare passningar. Fick en offensivare roll när IFK var en man mer och var då en del i att IFK fick ett bra tryck på gästerna. Satte det viktiga 2-2 när han dök upp på rätt ställe och fick lagom träff för att få bollen i mål.

Henrik Castegren (ut 58) 2
Var en av flera som kunde ha gjort det bättre vid baklängesmålen, speciellt vid 1-2 där Henrik kunde legat tätare på Frick. Tog kampen mot ett fysiskt motstånd och gjorde inte bort sig i övrigt. Stod för några viktiga brytningar. Byttes ut när IFK slängde in mer offensiva pjäser.  

Viktor Agardius 2
Kunde likt flera andra agerat bättre vid baklängesmålen men gjorde det okej i övrigt. Höjdpunkten var assisten till Wahlqvist där han spelar fram på ett tillslag efter frispark.  

Dino Salihovic (ut 58) 2
Gjorde sin första start i Allsvenskan och sattes på en del prov. Kom lite fel vid 0-1, där han kunde ha legat närmre målskytten Okkels. Slog ett par fina inlägg och gjorde sig ofta spelbar. En okej match, inte mer.  

Abdulrazak Ishaq 4 – Matchens IFKare!
Fick starta centralt för andra gången och jag undrar varför han inte fått mer speltid där tidigare. Var överallt på ett positivt sätt och tog maxlöpningar gång på gång. Utnyttjade sin snabbhet som tvingade Strand till att ta sitt andra gula kort när han inte hängde med i svängarna. Fin löpning och framspelning till matchavgörande 3-2.

Alexander Fransson 2
Snudd på underkänd, men räddas kanske av att IFK var en man mer i stora delar av matchen. Stod och sov i situationer matchen igenom som satte lagkamrater i onödigt svåra situationer. Såg lika loj ut i situationen innan 1-2, som han gjorde när Mjällby kvitterade senast. Det behövs verkligen bättring här!

Ari Skulason 3
Slet stenhårt både på mittfältet och sedan i backlinjen när han tog klivet ner. Hade ett fint skott som gick strax utanför och var överlag vårdad i passningsspelet. Viktig i den här typen av matcher med sin rutin.

Carl Björk (ut 78) 3
Inledde matchen med att direkt utmana i djupled, snurrfinta och att testa avslut från distans. Såg ut att ha ett bra självförtroende och det syntes inte minst vid 1-1 där Björk skapade sig ett fint läge innan han distinkt satte kvitteringen från straffområdeslinjen. Borde kanske haft straff med sig i slutet av första halvleken.

Jonathan Levi (ut 91) 3
Blandade högt och lågt, bland annat när han slarvade i passningsspelet innan 0-1. Gjorde det även lite krångligt för sig i den första halvleken och kunde släppt bollen lite snabbare. Men stod även för mycket i offensiven, främst med sina inåtskruvade inlägg och frisparkar. Träffade dels stolpen med ett inlägg och slog frisparken som ledde till 2-2- Togs hårt flera gånger och borde antagligen haft en straff med sig i den första halvleken.

Samuel Adegbenro 3
Hade några avslut då och då som var nära att gå in i mål, men hade även en del perioder då han inte var så delaktig i spelet. Fick inte alltid så mycket bollar att jobba på, men när chansen dök upp i slutet så var Sam säker i avslutet, precis som den skytteligaledare han är. Avslutade matchen med hårt jobb och att på egen hand spela bort ett par minuter nere vid hörnflaggan. Väldigt viktig för IFK!

Inhoppare:
Christoffer Nyman (in 58) 3
Träffade stolpen sekunder efter sitt inhopp! Vann därefter en del nickdueller och var allmänt nyttig när IFK jagade ledning och därefter att kontrollera ledningen. Kom dock inte till några fler riktigt vassa målchanser.

Kristoffer Khazeni (in 58) 2
Fick ofta bollen i trånga situationer och hade ibland svårt att ta sig fram. Men bjöd på en fin dribbling där han gick förbi sin motståndare. Viktigt jobb i defensiven i slutskedet.

Maic Sema (in 78)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Marco Lund (in 91)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

 

Jonathan Hanell Didriksson2021-10-31 21:15:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås