Bilder från Patrick och Kents minnesstund

För ett år sedan sköts Patrick Lundström och Kent Persson till döds när de skulle gå på fotbollslandskamp i Bryssel. Under onsdagskvällen hölls en minnestund för supportrarna på Strawberry arena.

Den 16 oktober 2023 mötte Sverige Belgien på bortaplan i Nations League. Hundratals svenska supportrar hade rest till Bryssel för att gå på fotboll och gula landslagströjor syntes runtom i den belgiska huvudstaden.
Tre svenska supportrar hoppade in i en taxi för att ta sig till arenan, men kom aldrig fram.
 Patrick Lundström, 60, och Kent Persson, 71, sköts ihjäl av terroristen Abdesalem Lassoued, 45 när de letade efter en taxi. Den tredje svenske supportern Pelle Westerlund skadades allvarligt.
Efter attentatet diskuterades det om det var säkert att bära den gula landslagströjan på landskamper utomlands.
- Det har gått ett år sedan terrordådet i Bryssel, och låt oss minnas och hedra de två supportrarna Patrick Lundström och Kent Persson som miste sina liv. Landslagströjan är och förblir en stark symbol för både fotbollen och Sverige. Den står för inkludering, glädje och den gemenskap vi känner kring våra landslag och vår identitet, oavsett ursprung, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt till svenskfotboll.se. 
 

Bilder från Svenska fotbollsförbundets minnesstund:


 

Redaktionen2024-10-25 20:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans