Bjerkebo: "Vill hjälpa Skövde ur den sitsen vi är i nu"

Bjerkebo: "Vill hjälpa Skövde ur den sitsen vi är i nu"

Isak Bjerkbo har anslutit till Skövde AIK på lån från allsvenska Kalmar FF och här ska han tillbringa höstsäsongen. Vi har fått tag i nyförvärvet och fått en intervju med honom där han berättar om sig själv som spelare, känslan över att vara här och tankar inför höstsäsongen.

Först och främst, välkommen till SAIK. Hur känns det att vara på plats? 
- Det känns grymt att vara på plats, att ha landat efter intensiva dagar med att få allt klart och allt resande.

Jag fattade det som att du fick kasta dig till Strömstad. Var det ett bra tillfälle att lära känna dina nya lagkamrater?
- Haha ja, det gick fort från att de blev klart till att tåget gick mot Strömstad. Men det var bara bra att komma och träffa laget. Vi hade ett bra läger.

SAIK är i ett utsatt läge tabellmässigt och du beskrivs som en spelare "med nästa för mål". Om du  ska beskriva dig som spelare, hur lyder det då? 
Är en spelare som gillar att utmana mig själv och testa svåra grejer, gillar att utmana en mot en och att komma till avslut.

Vad är din bild av laget hittills? 
- Min bild av laget hittills är grym, hela staben och truppen är härliga och har välkomnat mig riktigt bra.

Du känner Isak Widjeskog sedan tidigare, men är det någon annan i laget du också känner sedan tidigare? 
- Känner Rhöse också sen innan, vi spelade i Kalmar höstsäsongen 22, men ingen annan känner jag inte förrutom de två.

Jörgen Petersson, sportchef i KFF, har kommunicerat att SAIK visat intresse för dig länge, var det glasklart att komma hit? 
- Ja men det har dom och det var väl lite snack med mina rådgivare om hur vi skulle göra, men det var väl inte glasklart från början. Ju längre tiden gick så blev jag bara mer sugen och tillslut föll det på SAIK och jag är nöjd.

Vad är dina tankar inför den höstsäsong som stundar?
- Det är en höst där varje match och varje poäng spelar roll vilket är bra, varje match kommer leva sitt eget liv. Jag vill vara med och hjälpa Skövde ur den sitsen vi är i nu, avslutar Isak.

Johan Videll@johan_videll2023-07-04 14:45:00
Author

Fler artiklar om Skövde AIK