Bländande andra halvlek bäddade för tre nya poäng

Måndagkvällens bortamatch på Gamla Ullevi mot hemmalaget Örgryte IS blev en klang och jubel föreställning till slut. En bländande andra halvlek gjorde att det slutade med en klar AFC seger 0 - 3 (0-1)

Matchen började med Özcan Intervju som tyckte att  - ÖIS är ett tekniskt och spelskickligt lag.
- Vi måste våga gå högt upp och samtidigt hålla i bollen"

Örgryte hade ett övertag i början med god hjälp av mannen i svart. Två gula till Meade och Omeje som båda är avstängda i nästa match. Samt 5-6 frisparkar till ÖIS redan efter 15 min.
Omar Eddahri var den som avlossade första riktiga AFC avslutet utanför bortre krysset efter 16 min. Omar hade sedan ett jätteläge efter hörna i 30:e min men målvakten Abbas Hassan gjorde en ypperlig räddning.
AFC har jämnat ut spelet med råge efter en halvtimmes spel.
Klar poängseger för AFC under sista halvtimmen. Några chanser vaskades fram utan att det för den skull osade riktigt hett framför ÖIS kepern. Josh Wicks i AFC målet behövde inte anstränga sig sista halvtimmen.
Vi har slarvat för mycket under första halvleken - tyckte coach Özcan om första halvlek.

Buya inledde andra halvlek med ett avslut på mål som målisen dock klistrade. En farlig frispark för ÖIS där Josh Wicks tvingades rädda till hörna.
62:a min så är Jernade Meade uppe i anfallet och med lite väggpassningar (Rogic) får han skottläge från 14 met och bollen susar in till vänster om Hassan i ÖIS målet, 1-0 mitt i en liten ÖIS press.

Bara ett par min senare hittar Buya Turay upp Ferid Ali i boxen som sätter den via stolpen till vänster om Hassan och 2-0 efter 66 spelade min.
Vilket mål i 89:e min, Meade hittar Buya med en genialisk paasning och Buya gör inget misstag, rundar Hassan och rullar in 0-3, härligt,härligt.

Vilken andra halvlek av killarna. Måste jag utse någon som var lite bättre än alla som var bra så får det bli Jernade Meade. Passningen till Buyas 0-3 var sanslöst vackert. P.s kolla in publiksiffran D.s