Blekt Huddinge förlorar mot Farsta

Upp som en sol, ner som en pannkaka. Efter den glansfulla tillställningen mot Sleipner förra helgen blir det ett rejält magplask för Huddinge på Farsta IP:s blöta konstgräsunderlag. FoC Farsta vinner rättvist med 2-1 efter att ha dominerat större delen av matchen.

Matchinledningen ser bekant ut. Huddinge, för kvällen i helvitt, vårdar boll och söker öppningar utan att finna några. Det tar fem, sex minuter innan hemmalaget snurrar igång sitt ”tuta-och-kör” och tar över matchen helt och hållet. De svärmar som röda getingar kring trögrörliga Huddingespelare.

Ledningsmålet kommer i 14e. En hörna från höger slås längs marken till en helt omarkerad Filip Bovin fem meter utanför straffområdet, märk väl, mitt i planen! Ingen Huddinge-spelare tar en löpning för att störa. Hans direktskott passerar lågt genom ett tättbefolkat straffområde. Huddinge-målvakten Alexander Westberg måste sett bollen sent, har inte en chans att hinna ner till sin vänstra stolpe.

Hemmalaget har ett markant spelövertag halvleken igenom. Jag sitter och befarar att vi kommer att dra på oss en straffspark efter en klumpig tackling i eget straffområde. Vi är inte riktigt med i matchen, lyckas vi med något känns som med mer tur än skicklighet. Vi kan ändå försvara oss tillräckligt bra för att undvika ytterligare baklängesmål före paus.

Dubbelbyte i halvtid och en helt annan inställning från avspark i andra halvlek. I 59e, ett riktigt snyggt anfall, Ruben Lindström i skottläge mitt i straffområdet, får inte tillräcklig fart på bollen, målvakten hinner ner och peta den förbi sin vänstra stolpe.

Vi ser sårbara ut när FoC ställer om. I 63e kombinerar de snyggt på vänstersidan – då kommer den klumpiga tacklingen bakifrån. Straff! Odiskutabelt. Michael Nakash smeker in bollen till höger om Alex.

Hemmaspelarna får förnyad energi efter målet och Huddinges uppryckning bara dör. Fler spelarbyten men inget som ger någon effekt. FoC försvarar sig bra och fortsätter hota oss i omställningarna. Det lutar mer åt 3-0 än 2-1.

Då jagar en Huddingespelare, jag tror det är Marten Al Abdulawi (svårt att se på långt avstånd och i dålig belysning), fatt på en till synes förlorad boll, skickar in från höger hörnflagga. Ruben möter direkt på volley. Det bara rasslar i nätet. 2-1 ändå!

Sju minuter plus tillägg återstår. Huddinge kanske kan rädda något från denna match. Det går trögt men i 88e får vi till tungt tryck mot hemmamålet. Skott efter skott blockas, något borde smita förbi, men inte. Mer tryck på stopptid. Ribbträff! Sedan kanon från Johan Edeland som målvakten gör en mästerlig räddning på, tippar till hörna. Hemmalaget försvarar sig mangrant på hörnan, får undan bollen och när vi inte tar chansen att direkt skicka tillbaka bollen in i straffområdet blåser domaren av matchen.
En tråkig förlust, med tanke på hur nära vi är en kvittering på slutet, men hemmalaget äger större delen av matchen och deras seger är helt i sin ordning.

Ny utmaning på tisdag. Finalen i Stockholm Cup spelas på Zinkensdamm, avspark 19.30. Kom och stötta Huddinge IF mot FC Nacka!

Matchfakta
25/8                    FoC Farsta – Huddinge IF 2-1 (1-0)
1-0 Filip Bovin (14), 2-0 Michael Nakash (64, straff), 2-1 Ruben Lindström (83).
Alexander Westberg – Omar Laamrani (62 Eryk Zareba), Samuel Edgren, Leo Lanneborn, Filip Nieminen ErikssonAlfredo Martiatu Nordeman (83 Serge Ilondelo) Elias Ländin Sjöblom (46 Ousman Touray), Joacim CorneliussonBaboucarr Manga (46 Johan Edeland), Ruben Lindström, Tobias Corneliusson (72 Marten Al Abdulawi).
Varningar HIF: Omar Laamrani (14, petar bort bollen vid FoC-frispark, hans tredje gula, torde vara avstängd mot Rågsved), Baboucarr Manga (42, ojusthet) och Eryk Zareba (68, okänt).