Lagbanner
...nej - talanger klara för Djurgården
Martin Andersson i Enköpingtröjan

...nej - talanger klara för Djurgården

Det tog inte lång tid innan ryktet blev till en faktisk övergång. Sebastian Rajalakso blev idag, tillsammans med sin lagkamrat Martin Andersson, klara för Djurgården. De ansluter till laget till vinterns försäsong och blir spelklara till nästa säsong.

Så sent som igår rapporterade Expressen att Enköpingstalangen med det finskklingande namnet Sebastian Rajalakso var på väg till Djurgården. Idag blev det klart. Den 18-årige yttermittfältaren har varit framstående i Superettanlaget Enköping, inte minst på sistone då han avgjort Enköpings två senaste matcher borta mot Jönköping Södra och hemma mot Degerfors då laget vunnit med 1-0. Sebastian imponerade så pass under våren att P88-landslagets coach Ulf Svensson fick upp ögonen för honom och tog ut honom till sommarens EM-kval. Där spelade han två av tre matcher i 90 minuter som högermittfältare, den ena bredvid Christoffer Karlsson.
- Jag är en ganska löpstark spelare, är bra en mot en och har mycket energi. Jag har spelat mycket på högerkanten i år men gillar också att spela centralt och i anfallet. Det har gått bra i år, säger Sebastian, som totalt gjort åtta mål i Superettan, till dif.se.

Han får sällskap till Djurgården av sin lagkamrat och mittfältskollega Martin Andersson, som också blev klar idag. 25-årige Martin är en erfaren ESK-spelare som kommit ur de egna leden och avverkat totalt 119 matcher i tröjan. Han har också mäktat med 19 mål och har viss erfarenhet av allsvenskt spel då Enköping spelade i Allsvenskan 2003. Utanför fotbollen arbetar han som montör.
- Martin var förra året en av Enköpings viktigaste spelare. Han gjorde en fantastiskt fin vårsäsong i år, men hade lite problem med skador och avstängningar under sommaren. Han har kvalitéer som gör att han kan bli en allsvensk spelare av hög klass, säger Bosse Andersson till dif.se.


Rajalakso knyter nävarna efter ett av sina mål

Linus Sunnerviklinus.sunnervik@svenskafans.com2007-09-13 17:10:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans