Lagbanner
TFF tar sig fram -<br>om &auml;n lite halvknackigt
Ingvar Thell - en Ståplatsprofil som ser fram emot Tom Prahls ankomst till TFF.

TFF tar sig fram -
om än lite halvknackigt

Fans i Fokus rullar vidare i sydlig riktning och lämnar Landskrona för Trelleborg och Ståplats. Där hittar vi Ingvar Thell.

Varför har det inte gått bättre i år?
– Den långa förklaringen: Det hela är väldigt enkelt om man tänker lite på det, gör man inga mål så vinner man inga matcher. TFF har i flera matcher spelat offensiv och bra fotboll, fram tills straffområdet ungefär. Trelleborgs FF har tyvärr inte haft en riktig måltjuv att tillgå i år, den där spelaren som har kapaciteten att kunna vända matcher på egen hand.
– Den korta förklaringen: TFF är inte bättre än så här i år.

Ni har ju inte så stor klack och publik – hur är det att vara supporter i det klimatet?
– Det är inte svårare att vara supporter i TFF än vad det är att vara supporter i en stor klubb. Man får skrika lite högre bara.

Vilka spelare är TFF:s ”kultfigurer” genom åren och varför?
– Det finns en spelare som för evigt kommer att hållas framför alla andra som någonsin spelat i TFF och det är ju självklart Benny Mårtensson. Han har gjort flest mål genom tiderna i TFF (290 st) och spelat flest a-matcher i TFF genom tiderna (497 st). 1984 blev han proffs i Portugal en säsong. Enligt historien skedde betalningen i form ett träningsläger för TFF. Bara det är kult.

Berätta lite om er supporterklubb?
– Trots små medel gör True Blues allt i sin makt för att skapa stämning på matcherna. Dessutom försöker de bygga upp en egen supporteridentitet kring TFF med helt egna sånger, något som jag personligen uppskattar. Annars är det enkelt att stjäla andras och bara ändra lite i texten så att de passar det egna laget. Jag är själv inte aktiv i True blues, men uppskattar verkligen deras engagemang.

Vad krävs och när tror du att TFF blir ett etablerat lag i Allsvenskan?
– Det som krävs är pengar, mer sponsorpengar, större publik och stora spelarförsäljningar. Visst är det enkelt? Sett till TFF:s förutsättningar så borde det egentligen vara omöjligt för laget att spela i allsvenskan just nu. Fast på något sätt så har det gått ändå, om än lite halvknackigt. Satsningen på Tom Prahl som ny huvudtränare och det eventuella bygget av en ny arena kan vara det som får TFF att ta det där avgörande steget för att på allvar kunna etablera sig i allsvenskan igen. Ett hett rykte som går nu säger dessutom att den store TFF-vännen och multimiljonären Rune Andersson är beredd att ge sig in i leken igen för att stötta TFF och då kan, som bekant, precis vad som helst hända…

Tom Prahl vänder tillbaka till Vångavallen? Vad tycker du om det?
– Egentligen är jag inte så förtjust i att gamla succétränare kommer tillbaka, det känns som om att de aldrig kan återupprepa det som en gång gjorde dem till just succétränare i en klubb. Fast i Tom Prahls fall är jag beredd att göra ett undantag. Prahls meritlista var imponerande redan innan han lämnade TFF och hans karriär har fortsatt spikrakt uppåt ända sen dess. Jag är en av de få som uppskattat vad vår nuvarande tränare Conny Karlsson åstadkommit med TFF, men jag ser ändå fram emot att få se Tom Prahl som huvudtränare i TFF igen. Det ska onekligen bli spännande att se vad han kan prestera med TFF under de kommande åren.

Har du någon drömspelare du gärna skulle vilja se i TFF?
– Jag skulle kunna dra till med namn som Zlatan, Wayne Rooney, Christian Ronaldo, Ronaldinho, Kaká o.s.v. o.s.v., men det tänker jag inte göra. Min drömspelare är inte så mycket en enskild spelare som en viss spelartyp. En spelare som vill spela i TFF, som vill lyckas med TFF och som vill offra sig för TFF, kort sagt spelare i stil med Dennis Melander, Mattias Thylander, Tommie Grönlund, Mattias Kronvall, Jonas Nilsson m.fl., m.fl.

Hur går det i år och varför?
– Det är en mycket bra fråga, mycket bra fråga. Tyvärr har jag inget bra svar. För en månad sen hade jag sagt att TFF spelar i allsvenskan även nästa år. Just nu känns det dock meningslöst att spekulera.

- - - - -

Ingvar Thell skickar vidare stafettpinnen till Mikael Öhrn på HIF E-Zine.

em2024-sponsored-image
Michael Svegbrandtmickael.moller@svenskafans.com2007-10-10 11:36:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans