Lagbanner
Hasse Berggren återvänder till Gefle
Hasse Berggren är tillbaka i Gefle IF efter tio år i andra klubbar.

Hasse Berggren återvänder till Gefle

34-årige Hasse Berggren är tillbaka i Gefle IF efter tio år i andra klubbar. GIF och Berggren har kommit överens om ett ettårskontrakt som är prestationsbaserat på grund av spelarens skadebekymmer.

Hasse Berggren kom till Gefle från Hamrånge 1994. Hans senaste säsong i himmelsblått var 1997 då han gjorde 20 mål på 25 matcher. Sedan blev det två säsonger i Hammarby, två i norska Haugesund och fyra i Elfsborg. Inför säsongen 2006 lade Gefle ett bud på anfallaren och en affär såg ut att vara nära. Men det blev inget av med den - i stället valde forwarden att gå till BK Häcken till GIF-supportrarnas stora förtret.

Där har han haft två år som präglats av problem med en hälsena. Men under 2006 spelade han ändå 24 matcher och gjorde sex mål, varav tre faktiskt kom mot GIF. Sammanlagt har Berggren gjort 64 allsvenska mål.

I Superettan i år har det bara blivit elva matcher totalt för anfallaren. Men när han i somras flyttade tillbaka till Gävle med sin familj sattes spekulationerna genast igång om en återkomst i Gefle IF. I dag blev han det första nyförvärvet inför nästa säsong. ”Avtalet som är träffat mellan föreningen och Hasse är till stor del byggt på att Hasse presterar på planen. Detta med tanke på att Berggren har haft en hel del skadeproblem de senaste säsongerna”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Utan tvekan är veteranen, med sina target-egenskaper, en spelartyp som passar in i GIF:s spelsätt. Men han har varit skadedrabbad, är inte direkt purung och vi måste sätta ett frågetecken för hans form. Liksom givetvis för vilket mottagande han kommer få av fansen som inte har glömt att han tidigare har nobbat klubben han alltid sagt sig ha i sitt hjärta.

Anfallaren opererade hälsenan den 17 augusti och håller just nu på att rehabilitera sig. Men han hoppas på att vara igång igen i november och sedan stegra träningen. Tanken är att Hasse Berggren ska ansluta till truppen när försäsongsträningen startar i januari. 

Jonas Larsson2007-10-15 14:16:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans