Lagbanner
Chibsah klar för Gefle
Så här kommer Chibsah att se ut i GIF-tröjan.

Chibsah klar för Gefle

På två dagar har Gefle knutit två spelare till sig. Den ghananske mittfältaren Yussif Chibsah presenterades i dag som det andra nyförvärvet inför nästa säsong. Chibsah har skrivit på ett tvåårskontrakt med Gävleklubben.

23-åringen gjorde några provträningar med truppen för en månad sedan och gav då ett gott intryck. Särskilt spelförståelsen i 4-4-2-systemet och tekniken imponerade på tränaren Pelle Olsson.

Chibsah har varit kontraktslös och sedan passen med Gefle har han hela tiden varit nära en övergång. Samtidigt har en värvning inte varit brådskande - då transferfönstret är stängt kan han ändå inte spela under det lilla som återstår av årets säsong.
- Vi tycker att han var en bra spelare, men eftersom det inte varit någon akut situation har det tagit sin tid att få allt klart, säger Olsson till Gävle Nyhetsbyrå. 

Under tisdagen gick dock övergången i lås. Det som återstod var att komma överens om kontraktets längd och lönen. Då Chibsah saknade klubbadress behövde Gefle inte bekymra sig om någon övergångssumma.

Yussif Chibsah lämnade israeliska Hapoel Nazareth i maj och innan GIF fick tips om honom provtränade han bland annat med den danska klubben Randers.

Innermittfältaren var lagkapten i Ghanas OS-lag i Aten 2004 och har 60 landskamper på olika nivåer i bagaget. Under VM i Tyskland förra sommaren fick han stanna hemma som reserv. Nu siktar han i stället på att få representera sitt landslag i Afrikanska mästerskapen som avgörs i hemlandet efter nyår - och förstås på att lyckas i Gefle IF och Allsvenskan.

Yussif Chibsah ansluter till GIF-truppen så snart det är praktiskt möjligt.

Jonas Larsson2007-10-16 15:29:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans