Lagbanner

Silly Season 2007/08: Dennis Boskailo till FFF!

Rykten och fakta om ev. nyförvärv och spelarförluster.

Nyförvärv:

* Dennis Boskailo har lånats in från DIF. Den unge talangen, som kan användas som både mittback och defensiv mittfältare, tillhör oss t.o.m 31 oktober.

* Mikael Boman från Div.3 klubben IFK Fjärås har skrivit på för FFF. Den 19-åriga anfallaren som är 188 cm lång och väger 90 kg kan vara en ny David Elm typ. FFF fortsätter alltså att värva ungt inför kommande säsong.

* 21-årige Jonas Cullsjö från Ginsten som provtränade med FFF redan i somras har nu tecknat ett två-års kontrakt. Han satsar själv på en plats på det centrala mittfältet.

* Laholm FK:s rutinerade målvakt, Joakim Wulff, har skrivit på för tre år i FFF. Efter flera lyckade år i LFK får nu 28-åringen chansen att spela elitfotboll. Han har spelat i LFK sedan han värvades dit 1998.

* Ricardo Penella har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.
- Han är, precis som hela föreningen, väldigt glad. Ricardo kan mycket bättre än han visade i slutet av säsongen, när han är fulltränad. Det var han inte när han kom till oss. Nu är han med från början och det känns bra. Alla är glada över att han bestämt sig för att stanna hos oss, säger FFF:s ordförande, Lars-Eric Nilsson.

Ricardo Penella spelade de sista åtta matcherna med FFF i år och var en viktig kugge då FFF kämpade sig till nytt kontrakt. Han var lysande redan när han kom, tänk er då honom fulltränad? FFF:s sida på SvenskaFans.com önskar Ricardo Penella lycka till under den kommande säsongen och hoppas att han kan fortsätta att bjuda på sina suveräna fotbollskonster. Hans passningar är fantastiska.

* 21-årige HBK-backen, Tibor Joza, har skrivit på för tre år i FFF. Läs mer här

* FFF har värvat en ny målvakt: Stojan Lukic. Han kommer närmast från Assyriska, där han var en bidragande orsak till att Assyriska avancerade till Superettan. 27-åringen spelade innan sejouren i Assyriska för Landskrona BoIS. Den 193 centimeter långa målvakten har även spelat i Högaborgs BK och har Västerhaninge IF som moderklubb.

Mohammed Yussuf, Alexander Bornhager och Korab Gashi lyfts upp från tipselitlaget inför kommande säsong.

Rykten in:


Rykten ut:


Avskrivna rykten:

* Björn Anklev fick dåligt med speltid i HBK den gångna säsongen och lämnade klubben. Han har nu skrivit på för seriekonkurrenten ÖIS.

* FFF-profilen, Patrik Larsson, har skrivit på för Ängelholm (nykomling i Superettan). Sorgligt att han inte kommer att spela i den vackra FFF-tröjan den kommande säsongen.

* Kalmar FF mittfältaren Fredrik Petersson väljer spel med Öster i Div.1 Södra framför spel i superettan med FFF.

Klara förluster:

* Patrik Lundgren
blir spelande tränare i Skrea.

* Johan Claesson blir spelande tränare i Grimsås.

* Årets skyttekung, Emir Kujovic, tillhör numera HBK.

* Peter Vougts kontrakt går ut och det är nu klart att det inte kommer att förlängas.

* Tommy Naurin är klar för Qviding, som nu återigen spelar i Superettan.
- Han har bestämt sig för det här, så det är inte mycket att säga om. Vi får acceptera det och önska honom lycka till. Vi letar för fullt efter en ny målvakt, säger Lars-Eric Nilsson (ordförande i FFF).

* Rasmus Rydén hade genomfört långt gångna förhandlingar med FFF, men sedan dök det upp ett bud som han inte kunde tacka nej till. "Rallan" har nu skrivit på för Östers IF.

* Suveräna högerbacken, Billy Berntsson, är klar för allsvenska nykomlingen, GIF Sundsvall.

* Måns Sörensson är klar för Division I-klubben IFK Malmö.

* Pierre Tillman har gått till Varbergs BoIS.

Kontrakterade spelare för nästa säsong:

Jens Gustafsson
Björn Carlsson
Markus Thorbjörnsson
David Svensson
Pawel Mendel
Tobias Nilsson
Kristoffer Fagercrantz
Kristoffer Englén
Joel Johansson
Johan Sjögerén
Robin Ganemyr
Erik Johansson
Joakim Wulff
Ricardo Penella
Tibor Joza
Stojan Lukic
Jonas Cullsjö
Mikael Boman
Mohamed Yussuf
Alexander Bornhager
Korab Gashi

Redaktionen2008-02-07 19:13:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans