Lagbanner
Silly Season
En belåten min på en nöjd tränare. HBK:s trupp ser i och med värvningen av Anselmo (slag-)färdig ut.

Silly Season

HÄB tar pulsen på skvallret och sovrar noggrant bland rykten, för att ge er den bästa kollen på HBKs förehavanden på spelarmarknaden.

Ah, vinteruppehållet. Vi drömmer om nyförvärv, fruktar/trånar efter försäljningar och fantiserar om ett uppdaterat, slagkraftigt guldlag nästa säsong. Och vem vet?

HBK har meddelat att man ämnar ha större andel "pengar på plan" nästa år än tidigare (jämfört med tillgångar på banken). Det är ett intressant paradigmskifte i föreningen, och denna satsning har möjliggjorts genom försäljningen i somras av Emra Tahirovic samt av den färska försäljningen av Dusan Djuric till Zürich. Värvningarna av etablerade namn som Alex Prent och Anselmo visar på en god ambitionsnivå.


Klara nyförvärv 

Anselmo Tadeu Silva do Nascimento, anf, Boavista SC (Brasilien)
Så blev det äntligen klart med HBK:s anfallsvärvning. Brasilianske skarpskytten Anselmo är den vi hänger upp våra förhoppningar på under den kommande säsongen. Inför premiären kan vi njuta av hans fotbollskonst här.

Markus Gustafsson, b, BK Forward
Markus var i Halmstad i somras och provtränade med laget, och imponerade då på såväl Janne som på HÄB:s utsände. Har även provtränat med bl.a. Djurgården. Blev under oktober klar för spel i Bollklubben.

Daniel Johansson, b, u-laget
Talangfulle Daniel har varit lärling i två år och tar nu det slutgiltiga steget upp till a-laget. Han beskrivs som en spelande back i samma skola som Tommy Jönsson, och har tillhört de allra bästa i U21-laget i år.

Emir Kujovic, anf, Falkenbergs FF (åter efter lån)
Ajsels yngre bror gör storebror sällskap i HBK:s anfallsbesättning. Gjorde sex mål på 24 matcher (varav sex inhopp) under sin första säsong i eliten; nu blir det upp till bevis i Allsvenskan.

Marcus Olsson, mf, Högaborg
HBK fortsätter att värva talanger. Den senaste i raden är helsingborgaren Marcus Olsson, vänsterfotad yttermittfältare, 19 år gammal, som även jagats av HIF och Landskrona. Olsson provtränade med HBK redan 2006, men det är först nu han tar steget över till de blåsvarta.

Alexander Prent, mf, NEC Nijmegen, Holland 
Nederländske högeryttern Prent från NEC Nijmegen har skrivit på ett flerårskontrakt med HBK. Han gjorde smärre succé i träningsmatchen mot Nordsjälland, och sedan dess har HBK jobbat målmedvetet för att få 24-åringens underskrift på ett kontrakt. Kanske påverkades "Alex" beslut av förre lagkamraten Jonas Olsson (tidigare Landskorna Bois) positiva beskrivning av såväl staden som laget Halmstad. Prent meddelar att han siktar på att bli en av lagets nyckelspelare, och vi ser fram emot att återigen ha en självskriven spelare på högerkanten.

Anel Raskaj, mf, u-laget
Teknisk central mittfältare med bra spelförståelse. Sägs vara den största talangen som kommit upp genom de egna leden sedan en viss Dusan Djuric. Anel gjorde sin allsvenska debut i år (totalt har det blivit tre inhopp) och har nyligen skrivit på ett a-lagskontrakt med HBK. God spelförståelse och offensiva instinkter kombinerat med ett bra passningsspel. Det känns lovande.

Marcus Sahlman, mv, Trelleborgs FF (åter efter lån)
Återvänder från lån i Trelleborg, där han under hösten gjorde stor succé när nykomlingarna klarade kontraktet.


Klara förluster 

Björn Anklev, Örgryte IS
Efter ännu en säsong som inhoppare är det nu klart att Björn lämnar klubben. Den vindsnabbe Nyköpingssonens nästa klubbadress blir göteborgsklubben Öis, för närvarande i Superettan. Ett klart intressant steg för Anklev, som säkert kommer att göra avtryck i den anrika föreningen. Björns familj bor i Göteborg, varför en flytt norrut känts självklar. HÄB tackar Björn för hans många fina insatser i blåsvart och önskar lycka till i den fortsatta karriären.

Dusan Djuric, FC Zürich
Så blev han då till slut utlandsproffs. Dusan har skrivit på för 4,5 år med de schweiziska mästarna, och det kommer att bli mycket intressant att följa hans fortsatta karriär. En plats i truppen till sommarens EM-slutspel är ett fullt rimligt mål. I sin nya klubb får Dulle bland andra sällskap av förre göteborgsspelaren Andres Vasquez. Det finns således goda chanser att få se snygga långskott på Letzigrund framöver. HÄB tackar Dusan för den här gången, och önskar lycka till, ur djupet av våra hjärtan.

David Lorija, inget nytt kontrakt
Lorias kontrakt med HBK gick ut efter säsongen, och han har återvänt till Kazakstan. En förlängning lär inte vara aktuell, utan HBK satsar på de målvakter som redan finns i truppen. Förutom de tre seniormålvakter man befogar över tycks ungdomsspelaren Kalle Johnsson trycka på underifrån allt mer.

Hans Mattisson, Dalby
Hasse har bestämt sig för att sluta på elitnivå, och kommer i framtiden ingå i MFFs organisation som försäljare. Fotbollen lämnar han inte helt, utan ansluter till kompisen Jörgen Ohlsson och hans Dalby i division V, i en roll som spelande assisterande tränare.

Tibor Joza, Falkenbergs FF
Den tidigare U21-landslagsmannen har inte lyckats ta en plats i HBK i år, och har nu skrivit på för tre år i brödraklubben Falkenbergs FF. Konkurrensen i HBK:s backlinje är stenhård, och i FFF kommer Tibbe garanterat att kunna få en viktigare roll. HÄB tackar för de här åren och önskar lycka till.


Rykten in

-


Rykten ut

-


Avskrivna rykten ut

Jesper Westerberg, Djurgårdens IF
Det ryktades ganska intensivt om att blåränderna ville stärka upp sin högersida med HBK:s U21-landslagsman. Huruvida ryktet var illa underbyggt eller om det hela bara rann ut i sanden kan vi spekulera om, men Jesper tycks hur som helst stanna hos de blåsvarta. Det tackar vi för.


Avskrivna rykten in 

Alexej Kutsjuk, anf, Sheriff Tiraspol
Vitryssen med den underbara hockeyfrillan tycks stanna i den moldaviska ligan. Såvida inte de norrländska vidderna lockar... HBK valde att gå vidare med en mer rutinerad forward, men medger att man inte har släppt tanken på att värva "Ljosja". Kanske något till sommaren?

Emin Nouri, b, Östers IF
Duktige högerbacken Nouri var ett hett namn i höstas, och ryktades hamna i HBK, Malmö eller Helsingborg, där HBK av Smålandsposten pekades ut som det troligaste alternativet. Ingen av dessa klubbar ser dock idag ut att värva smålänningen, som under vintern provtränat med NEC Nijmegen.

Joe Sise, anf, Snöstorp/Nyhem FF
Joe har varit ett återkommande rykte i silly-tider i några säsonger nu, och ser inte ut att hamna i HBK i år heller. Efter provträningar med bland andra Milan, Manisaspor och Norrköping pekas i stället Landskrona Bois ut som den troligaste klubbadressen. Vi får väl se.


Truppen i dagsläget

  Målvakter

Magnus Bahne
Conny Johansson 
Marcus Sahlman 

  Försvarare

Emil Jensen
Daniel Johansson *
Per Johansson
Tommy Jönsson
Peter Larsson
Mikael Rosén
Jesper Westerberg
Tomas Zvirgzdauskas
Markus Gustafsson *

  Mittfältare

Martin Fribrock 
Andreas Johansson
Sebastian Johansson
Marcus Olsson *
Alexander Prent *
Anel Raskaj
Tim Sparv
Johan Svahn **
Hjalmar Öhagen

  Anfallare 

Anselmo Tadeu *
Magnus Arvidsson
Ajsel Kujovic
Emir Kujovic *

* = ny för i år
** = lärling


  Utlånade 

-

Himlen är Blå2008-02-27 22:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans