Lagbanner
Tre spelare lämnar DIF
Amoah (t.v) lämnar Djurgården.

Tre spelare lämnar DIF

Felix Magro, Eldin Kozica och Patrick Amoah har kontrakt som tar slut efter årsskiftet. Dessa spelare kommer inte förnya sina kontrakt och lämnar därför Djurgården.

Det är i Alf Johanssons medlemsbrev på lagets hemsida som man meddelar att Magro, Kozica och Amoah inte kommer fortsätta spela i Djurgården:

"För Djurgårdens del är det klart att Felix Magro, Eldin Kozica och Patrick Amoah lämnar truppen, jag vill därför passa på att tacka dem för deras insatser för klubben genom åren och önska varmt lycka till med framtida utmaningar."

Felix Magro värvades från Landskrona 2005 men har efter säsongen 2006 varit utlånad till FC Lugano i Schweiz. Han kom tillbaka i somras och fått sparsamt med speltid. Nästa hållplats för Magro ryktas bli allsvenska nykomlingen IFK Norrköping där Mats Jingblad, tidigare tränare för Magro i Landskrona, är lagets tränare.

Eldin Kozica värvades från Västerås SK 2005 med stora lovord. Utvecklingen fortsatte tyvärr inte uppåt och säsongen 2007 spelade inte Kozica en enda match med A-laget. Var han kommer hamna härnäst är i dagsläget oklart.

Patrick Amoah är urdjurgårdaren i truppen. Han kom upp i A-laget 2004 men har sedan dess studsat mellan startelvan, bänken och läktaren. Alla spelare vill få optimalt med speltid och det får inte Amoah i Djurgården. Var Amoah kommer hamna är likt Kozica i dagsläget oklart.

Djurgårdens VD, Alf Johansson, meddelar också att truppen kommer få tillskott förutom de två från Enköping SK:

"Vi har redan presenterat några nyförvärv nämligen, Per Johansson från Forward samt Sebastian Rajalakso och Marin Andersson från Enköping. Vi jobbar vidare med att knyta ytterligare några spelare till truppen och som vanligt tillämpar vi principen att det som står på dif.se är sant."

Allt som händer med Djurgårdens trupp kan ni läsa här på Forum 1891 under artikeln Silly Season.

Björn Johnsonbjorn.johnson@svenskafans.com@JohnsonBjorn2007-11-05 18:15:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans