Lagbanner
 Silly Season: Malmö FF
Wilton till MFF i dag?

Silly Season: Malmö FF

Säsongen är över, en medioker säsong. Inför 2009 förväntas MFF ta fram stora börsen. På Himmelriket hör du allt från lösa rykten till heta avslöjanden.

Perioden alla himmelsblå har gått och väntan på är här. Sillyseason. Inför nästa säsong förväntas Malmö FF göra en hel del förändringar. 
Himmelriket följer utvecklingen på spelarfronten och rapporterar fortlöpande om vad som är på gång. 

(Senaste uppdateringarna med röd text)

***

SPELARE PÅ VÄG IN:

Wilton Figueiredo
MFF:s jakt på en ny anfallare går vidare och nu skall MFF, enligt uppgifter till Himmelriket, vara överens med Wilton Figueiredo om en övergång. Brassen lämnade AIK 2007 för spel i Qatar, men längtar nu hem och kan bli Ola Toivonens ersättare. Än återstår dock för MFF att komma överens med Al- Rayyan, som äger spelaren. Enligt Fotbollskanalen är en övergång fortfarande nära - och parterna skall i princip vara överens om en flytt. De sista detaljerna måste bli klara i dag. (090331)

Mikael Nilsson
Denna landslagsmeriterade allroundspelare, kopplas nu ihop med Malmö FF. Micke bekräftar själv att han var i kontakt med Malmö FF för flera år sedan (när han ville lämna Southampton), och att han genom särskilda kontakter känner till klubbens fortsatta intresse för honom. Micke har kontrakt med Panathinaikos till sommaren, och kan tänka sig att flytta hem efter detta. Källa: Expressen.

Ailton
Den gamle Örgryteanfallaren har det tufft i FC Köpenhamn, och många supportrar vill nu se Ailton komma in och ersätta den flyktade Ola Toivonen. Helt klart är att MFF söker en ersättare till Toivonen, men frågan är om Ailton är intresserad och vad han skulle kosta. Skulle dock möjligen vara ett bra alternativ att ha bredvid Ofere. Knappast aktuell. (090115)

Wanderson
Rolle har tidigare visat sig vara glad för att värva från GAIS, och kanske kan Wanderson bli näste man att ta flytten ner till Skåne. Är likt Ola Toivonen inte någon utpräglad anfallare utan trivs bäst som släpande. Har fin teknik och målsinne - fyller 23 strax före seriestarten. Frågan är om det finns någon substans i ryktet eller om det bara är supportrarnas önskningar. (090115)

Rasmus Bengtsson
MFF har en klausul som gör att vi har rätt att matcha alla bud som Trelleborg får på mittbacken, men det är högst oklart om di blåe tänker utnyttja den. Mittbackar finns det redan gott om, och frågan är om Bengtsson hade blivit en Abelsson (dvs stabil, men kanske inte given) eller en Maestro (dvs given och landslagsaktuell) i MFF. (090115)

Sharbel Touma 
Den duktige och rutinerade mittfältaren Sharbel ryktas vara på väg till Malmö FF. Sharbel är placerad i frysboxen i Mönchengladbach sedan klubben bytt tränare, och ska vara redo att flytta på sig. Enligt Jimmy Touma väntar Sharbel på att få höra av MFF (090115)


***

SPELARE PÅ VÄG BORT:


***

KLARA NYFÖRVÄRV/FÖRLÄNGDA KONTRAKT:

Ulrich Vinzents
En av Malmös absolut jämnaste spelare, och dessutom en rutinerad herre som vikarierar som lagkapten i Dannes frånvaro förlängde med MFF tidigt i höstas.  En klar indikation på att han tror på MFF trots de senaste årens bottennapp. Här
kommenterar Ulrich valet att förlänga.(081124) 

David Durmaz
David Durmaz Ytterbacken från GAIS som dessutom är släkt med silverpilen Jimmy Touma, kontrakterades i somras av Malmö FF. Kontraktet träder ikraft vid årsskiftet, då hans gamla kontrakt med GAIS går ut. Vissa ställer sig lite frågande till den här värvningen, men man får väl åtminstone låta honom komma till klubben innan man dömer ut honom.  (081124)

Daniel Larsson
Vindsnabb forward från Häcken. Tidigare känd som lite av en målsumpare. Dock verkar det ha lossnat lite under fjolårssäsongen då han i Superettan slog in 12 mål (090105)

Ricardo
En meriterad brasiliansk ytterback/wingback med över 100 matcher i högsta brasilianska ligan. Offensivt stark med fina inlägg och bra bollträff. Svagheterna skulle ligga i det defensiva i form av positionspel (090112)

Miljan Mutavdzic
Mutavdzic, är sedan en tid tillbaka klar och har skrivit på ett fyraårskontrakt med MFF. Ses först och främst som en defensiv mittfältare. (090323)

***

KLARA FÖRLUSTER:

Joakim Nilsson
Har haft problem att få till det stora genombrottet i MFF och nu lånas han ut till Mjällby i Superettan (090330)


Dejan Garaca
Vår tredjemålvakt lånas ut till IFK Malmö under våren. Kan plockas tillbaka till MFF på kort varsel om det behövs (090330)

Niklas Hansson
Är för tillfället skadad, men lånas trots det ut till IFK Malmö. I fjol ansågs han inte duga som tredjealternativ på mittbacken när Anders Andersson gick sönder och nu lånas han ut igen. (090330)

Robin Nilsson
Lånas ut till Ängeholm under åtminstone vårsäsongen. Får där möjlighet att få spela mer i A-laget än vad som hade blivit fallet i MFF. (090323)


Anders Andersson
En riktig trotjänare lämnar Malmöskutan. Anders fick hela säsongen förstörd på grund av ett benbrott, och Rolle Nilsson väljer nu att inte förlänga kontraktet med den meriterade spelaren som på senare år flyttat ner som mittback. Troligen anses han vara ett för osäkert kort och därmed inte en hörnsten i tränarens långsiktiga byggande. Se Anders själv kommentera och ta farväl av klubben i hans hjärta. (081124)

Jonatan Johansson
Ytterligare en erfaren och meriterad spelare lämnar Malmö på fri transfer. Jonatan Johansson gjorde framför allt en riktigt bra inledning i Malmö FF, men tappade kanske något i slagkraft efter att parhästen Junior lämnade MFF förra året. Nu bär det iväg till Skottland varifrån hans fru kommer. Ny klubbadress är Hibernian FC. (081124)

Mike Jensen
Mittfältaren Mike Jensen lånades in från Bröndby inför hösten för att stärka upp truppen. Mike fick till en början mycket speltid, men sedermera allt mindre. Malmö FF hade en köpotion som man nu inte väljer att utnyttja. Nu bär det åter över sunden för Mike där hans karriär fortsätter i Bröndby. (081124)


Ola Toivonen
Ola gjorde en fantastisk säsong och var riktigt het på marknaden. Till slut var det PSV Eindhoven som fick en signatur. Frågan de flesta ställer sig är hur mycket pengar Malmö FF med sportchefen Hasse Borg i spetsen inkasserade den här gången. Enligt pressen ligger prislappen på 3,5 till 4,5 miljoner euro.(090114)

Joakim Persson
Lämnar MFF, utan att ha slagit sig in i A-laget, för att pröva lyckan i Lunds BK. Har de senaste säsongerna varit utlånad, men lämnar nu Malmö permanent. (090115). 

Christian Järdler
Går till Halmstads BK av enligt honom själv främst personliga skäl. Järdler har köpt hus i Ängelholm och kände redan under slutet av förra säsongen att han ville pröva på någonting nytt. Järdler har trivts i MFF, men fick aldrig ut sitt bästa på planen. Nu hoppas han få fart på karriären i Halmstad. (090121)

Anes Mravac
Lånas ut till vår "farmarklubb" IFK Malmö med förhoppningen att få speltid. Kan, vid behov, kallas hem med kort notis. (090222)

Daniel Sliper
Denna lovande mittfältare har nu lånats ut tre säsonger i rad, senast till LB07 där han gjort helt okej ifrån sig trots att laget trillade ur Superettan. Nu flyttar han permanent till GIF Sundsvall där han får gamle tränaren Sören Åkeby som "boss". (090222)

Niklas Skoog
Skall enligt Fotbollskanalen och Sydsvenskan ha blivit erbjuden till Landskrona. Vår gamle skyttekung ser inte ut att återfinnas högt på RolleGrens rangordning och därför är det inte speciellt otroligt att han lämnar. (090222). Har nu valt att lägga skorna på hyllan och avsluta den aktiva karriären.

***

AVSKRIVNA RYKTEN

Daniel Nannskog

Anfallaren som på ålderns höst börjat spotta in mål i tippeligan ryktades vara på väg tillbaka till Sverige, men valde till slut att förlänga med Stabaek. (090222)


***

TRUPPEN JUST NU
(090115)

Målvakter
Jonas Sandqvist
Dusan Melicharek

Utespelare
Ulrich Vinzents
Jimmy Dixon
Markus Halsti
Gabriel
Babis Stefanidis
Edward Ofere
Labinot Harbuzi
Daniel Andersson
Guilermo Molins
Jeffrey Aubynn
Agon Mehmeti
Jiloan Hamad
Robert Åhman Persson

Jasmin Sudic
Jimmy Durmaz
Rick Kruys 
Ricardinho
Daniel Larsson
Alex Nilsson
Miljan Mutavdzic

Utlånade
Philip Milenkovic - IFK Malmö
Anes Mravac - IFK Malmö
Robin Nilsson - Ängelholm
Dejan Garaca - IFK Malmö
Niklas Hansson - IFK Malmö
Joakim Nilsson - Mjällby

Himmelriketmickael.moller@svenskafans.com2009-03-31 07:10:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans