Lagbanner
&#34Ölme&#34 Johansson lägger av
Nu har båda legendarerna lagt av.

"Ölme" Johansson lägger av

Han är en av de största genom tiderna, men ett par veckor efter hans sjunde SM-guld är det slut. Alltid Blåvitt kan idag berätta att Magnus "Ölme" Johansson slutar med fotbollen. - Så blir det. Det ska mycket till för att jag ska dra på mig skorna igen, menar "Ölme".

Söndagen den 28 oktober blev "Ölmes" sista insats på fotbollsplanen. Efter närmare 500 A-lagsmatcher i Blåvitt (varav 206 i Allsvenskan), proffsspel i holländska Groningen, sju SM-guld och ett antal starka insatser i Champions League, är det över. Nu satsar han istället på den civila karriären.
- Så blir det. Det är i alla fall klart till 99%. Den enda chansen att jag fortsätter är om det skulle bli backkris i klubben. Men annars är det över, det ska mycket till för att jag ska dra på mig skorna igen. Jag tycker att jag kan se tillbaka på en mycket fin karriär och många härliga minnen, säger "Ölme".
Även tränaren Stefan Rehn har räknat bort den värmländske försvaren från nästa års trupp.
- Ja, vi ser det som klart att Magnus nu slutar med fotbollen, säger Rehn.

Nu lutar det mesta åt att "Ölme" istället tar plats på klubbens marknadsavdelning.
- Vi kommer ha ett möte om det på onsdag. Jag hoppas det blir så och det verkar vara ett önskemål från båda parter. Så det kan nog bli så, det hade varit väldigt roligt. IFK Göteborg är ett starkt varumärke och det hade varit roligt att få fortsätta jobba där. Vi får se vad vi kommer fram till, men de vet ju var hjärtat ligger i alla fall.
Du har varit med om mycket. Går det att plocka ut något speciellt minne?
- Första guldet kommer man ju ihåg extra mycket, liksom det sista. Och alla år i Champions League också så klart. OS i Barcelona 1992 är även det ett roligt minne, liksom ett junior-VM i Portugal.
Slutet på karriären blev nästan för välregisserat?
- Ja, verkligen. Det var helt sagolikt att få vara med om det. Nu känns det som att IFK går en ljus framtid till mötes.

Ett stort tack från Alltid Blåvitt och många änglafans med oss, till legendaren Magnus "Ölme" Johansson. En epok i IFK Göteborgs och även svensk fotbolls historia går nu i graven. Tack för alla minnen och starka insatser för vårt kära Blåvitt.

Fakta, Magnus Johansson
Smeknamn: Ölme
Född: 10 november 1971
Längd: 179 cm
Vikt: 78 kg
Skonummer: 41
Födelseort: Kristinehamn
Klubbar i karriären: IFK Ölme (moderklubb), FC Groningen, IFK Göteborg
Meriter: Sju SM-guld, 1 A-landskamp, 15 OS-matcher (Barcelona 1992), Junior-VM.
Allsvenska matcher/mål: 206/6
 

Tomas Ericson2007-11-09 16:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans