Lagbanner
Max Fuxberg TFF:s första nyförvärv
Max Fuxberg, Bunkeflo, i duell med Per Cederqvist, Landskrona.

Max Fuxberg TFF:s första nyförvärv

Trelleborgs FF och Tom Prahl har gjort klart med klubbens första nyförvärv inför den allsvenska säsongen 2008. 22-årige Max Fuxberg, närmast från Bunkeflo, förstärker laget.

Ytterligare en MFF-fostrad försvarare väljer att gå till Trelleborg. Denna gången är det Max Fuxberg, 22, som på senare år dock har varit  i Superettan med Boden och Bunkeflo. På onsdag skriver han på ett treårskontrakt med TFF, uppger Trelleborgs Allehanda. 

Under Tom Prahls tid som tränare för Malmö FF spelade Max Fuxberg för klubben. Därmed har Prahl haft rätt bra koll på försvararen under ett antal år tillbaka i tiden.
- Max utvecklades tidigt och har nu haft några år där han varit ute och skaffat sig matchrutin, säger Prahl till Trelleborgs Allehanda. 

Snabbheten är en av Max Fuxbergs främsta egenskaper. Att han kan användas både som inner- och ytterback är självklart en fördel. Fast det är som mittback han främst är tänkt att användas.

Fuxberg blir därmed TFF:s fjärde mittback som är under 24 år gammal. Inget snack om att det är duktiga, talangfulla försvarare Tom Prahl har att tillgå. Men ett äldre rutinerat nyförvärv skulle nog inte vara fel för laget.   
- Samtidigt kan vi inte ha hur många mittbackar som helst. Och vi ser en stor potential i de unga spelare vi har, avrundar TFF-tränaren.

Jacob Cronhag 2007-11-13 21:14:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans