Lagbanner

Bajen värvar anfallare

På måndagskvällen stod det klart att Hammarby värvar Freddy Söderberg från IFK Värnamo. Redaktionen fick tag på Freddy för en kort intervju.

Freddy Söderberg har varit aktuell ett tag då han efter säsongen tog slut med IFK Värnamo varit uppe i Stockholm för provspel. Han är med sina 187 cm en lång, stark anfallare som under 2007 gjorde 23 mål för sitt Värnamo i division 1 södra. Enligt olika uppgifter är det flera klubbar som varit intresserade av Freddy som alltså valde Hammarby.

Freddy Söderberg, 23 år, är det första nyförvärvet för Hammarby inför säsongen 2008 och har skrivit på ett treårsavtal med Hammarby. 



Freddy kommer att ansluta till truppen när säsongen drar igång på andra sidan nyåret. Redaktionen fick sig en pratstund med Freddy. Välkommen till Hammarby Freddy!
- Tack! Det känns riktigt, riktigt bra. Naturligtvis är det oerhört inspirerande att få skriva kontrakt med Hammarby

23 mål för Värnamo denna här säsongen. Har du alltid varit anfallare?
- Jag har spelat en del på mittfältet också, men sen en fyra år tillbaka har det varit renodlat som anfallare.

Vilka styrkor som fotbollsspelare tycker du att du besitter?
- Det är svårt att utvärdera sig själv sådär. Det är lättare när andra gör, men jag anser mig vara en hårt jobbande forward.

Det kanske är lättare att tala om vilka områden som vi behöver utveckla. Vad tycker du själv att du behöver bli bättre på?
- Huvudspelet, där finns det att jobba på. Det kan jag absolut bli bättre på.

Men, du är ju så lång att jag trodde huvudspelet var en styrka?
- Hehe, ja de säger att det borde vara det, men jag kan bli mycket bättre på huvudet. Fast det är klart, jag kan naturligtvis utveckla allt som fotbollsspelare. Det är det jag hoppas att jag kommer att kunna göra nu.

Nu blir det flytt till huvudstaden. Vilka tankar har du inför det?
- Att det ska bli skitkul! Jag flyttar upp lagom till nyår och jag hoppas att klubben kommer kunna att hjälpa mig med lägenhet. Åtminstone är det avsikten i alla fall. Det kanske blir en tid på hotell, men det ska nog gå bra. Det känns väldigt stimulerande att kunna ägna mig åt fotbollen till 100%. Det blir ju en stor skillnad från att spela division ett till att tillhöra ett allsvenskt lag. Nu lämnar jag jobbet som lagerarbetare och ska bara få spela fotboll. Naturligtvis känns det jättebra.

Är du fotbollsintresserad överlag? Några favoritspelare eller förebilder?
- Jodå, jag tittar en hel del på fotboll. Det blir framförallt Premier League och sen då naturligtvis Champions League. Jag håller på Arsenal och även fast han har svikit oss nu så måste jag nog säga att Henry är en av mina favoritspelare.

Vilka intressen finns förutom fotbollen?
- Vet du, när man tränar så pass mycket och jobbar heltid finns det inte så jättemycket tid över för stora fritidsintressen. Jag är nog rätt vanlig där, jag gillar att hänga med kompisar, ta det lugnt. Nu ska det bli kul att flytta till Stockholm även om jag inte känner så många där. Jag har väl ett par, tre polare som flyttat härifrån och upp som jag lär umgås mycket med men jag antar att man kommer in i det rätt snabbt.

Jag lovar dig, stockholmare är i allmänhet riktigt trevliga även om folk från landsort ofta verkar tycka annat. Jag kan definitivt garantera att vi Hammarbyare, i synnerhet, är trevliga.
- Det låter bra det, absolut!

Än en gång, varmt välkommen till Bajen!
- Tack så hemskt mycket.

Pernilla Olsson2007-11-19 20:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans