Lagbanner
Michael Andersson: - Vi letar efter forwards i första hand
Återfinns snart i Kamrattröjan.

Michael Andersson: - Vi letar efter forwards i första hand

När presentationen av nyförvärvet Felix Magro var avslutad fångade Parkens Vita Hjältar upp klubbdirektören Michael Andersson för att förhöra sig lite om hur det går med Silly season i övrigt. Armando Ibrakovic, Imad Khalili eller kanske Ken Fagerberg? Vem blir nästa pusselbit att falla på plats? - Naturligtvis tittar på forwardssidan, säger han till PVH och avslöjar att Bruno Santos ännu inte är helt avskriven.

Åter från semesterresan i Sydafrika så har Michael Andersson återupptagit arbetet med att färdigställa IFK Norrköpings trupp inför den Allsvenska återkomsten. Parkens Vita Hjältar var på plats för att höra vad klubbdirektören Michael Andersson hade att säga.

Vad händer härnäst i Silly season-karusellen?
- Det är ingen hemlighet att vi jobbar med Imad Khalili. Vi diskuterar fortfarande med Helsingborg.

Är papperskorgen full?
(skratt) - Jag vet faktiskt inte vad de har lagt där i...

- Som läget är just nu så väntar vi på besked från HIF. Vi har lämnat ett bud, men jag vet inte om det är så att de har mycket att göra på kontoret eller hur det är. Vi har inte fått något besked i alla fall.

Men det är klart att han lämnar Helsingborg?
- Ja, som jag förstår det så verkar det ju onekligen så.

Finns det andra intressenter?
- Det kan inte jag svara på. Vi är i alla fall positiva till att se Imad i IFK nästa år och Imad själv har varit positiv i diskussionerna med oss, så vi är hoppfulla till en lösning inom kort.

Ken Fagerberg, vad händer där?
- Just nu verkar det vara ganska rörigt i Örgryte. Det känns inte som att de har bestämt sig alls för hur de vill göra. Det är väl så att de har lite ekonomiska bekymmer och det gör att de inte vet om de vill sälja inom Sverige eller till utlandet. Det beror lite på hur bråttom de känner att det är. Är det så att de vill få in så mycket pengar som möjligt nu direkt så är väl vi kanske inte riktigt rätt alternativ. Om de kan tänka sig att få in mer pengar senare så ligger vi ju onekligen bra till.
- Men det där ändrar sig lite från dag till dag, lite beroende på vem man talar med. Det känns inte som att de bestämt sig internt.

Armando Ibrakovic, är han fortfarande intressant?
- Ja, det är han. Men det är samma sak där som med Felix Magro, vi känner inte att vi måste ha så bråttom. Vi vet var vi har varandra. Armando tränade med oss nu här innan Sydafrikaresan och det är en spelare med mycket god fysik.

Håller han för Allsvenskan redan nästa år?
- Det tror jag absolut. Han har de fysiska egenskaperna som krävs och det visade han med framför allt en mycket god vårsäsong i Sylvia. Sen kanske han inte är riktigt färdig för att spela kontinuerligt i Allsvenskan riktigt än, men han har de fysiska förutsättningarna och givetvis vill vi behålla de lokala talangerna här hos oss.

- Vi vill givetvis försöka fånga upp även andra talanger, både från Sylvia och från våra samarbetsklubbar Eneby, Åby, Lindö och Smedby. Och likadant åt andra hållet, att de får spelare av oss som kan utvecklas i deras regi. Det är viktigt för oss att behålla lokala spelare här i stan.

Har det blivit något mer med Gardar-affären?
- Nej vi har inte hört något mer. Jag hade ett samtal med Gardar efter den här incidenten och han har väl kanske lärt sig lite av den här historian.

- Vi räknar med att han stannar hos oss och jobbar på att förlänga även efter 2009.

Så han sticker inte?
- För rätt summa kan alla sticka. Kommer det en storklubb och erbjuder en stor summa pengar kan hela spelartruppen försvinna.

- Just nu så tittar vi självklart extra mycket på forwards, nu när vi vet att både Stefan och Bruno försvinner.

Är Bruno Santos helt avskriven?
- Nej, det är han inte. Vi har sagt att vi ska hålla kontakten så får vi se vad som händer. Får han ett bra erbjudande från en annan klubb så blir det givetvis svårt. Vi får se. Vi ska hålla kontakten under vintern i alla fall.

Magnus Cadelin - Åberg 2007-11-22 16:15:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans