Lagbanner

Jawo klar för Gefle

Det är inte bara planerna på en ny arena som har offentliggjorts, nu har Gefle även presenterat ett tredje nyförvärv inför den fjärde raka säsongen i Allsvenskan. Mittfältaren Amadou Jawo från Vallentuna ansluter till truppen när försäsongsträningen startar i januari.

23-åringen har i två omgångar varit och provtränat på Strömvallen och imponerade uppenbarligen på tränaren Pelle Olsson. Så pass att han nu har köpts loss från det kontrakt han hade med division 2-klubben Vallentuna - ett kontrakt som gällde över nästa säsong.

Men intresset för Jawo är visserligen inte helt nytt då klubbledningen tidigare har sett hans kvaliteter - främst snabbheten och tekniken - dels i matchtillfälle med Vallentuna och dels när han testspelade med Djurgårdens U-lag mot Gefles dito under den senaste säsongen. Ledningen har också fått ett bra intryck av Jawos uppträdande vid sidan av planen vilket har spelat in i beslutet.

Amadou Jawo, som i år blev utsedd till Division 2 Norra Svealands bästa mittfältare, har tecknat ett treårskontrakt med Gefle IF. Till skillnad från i Vallentuna kommer Jawo i sin nya klubb att användas som yttermittfältare i stället för innermittfältare. Han kan spela såväl till höger som till vänster.

I övrigt verkar det ännu finnas ett visst intresse för den kongolesiske anfallaren Blaise Lelo Mbele som provtränade med GIF under träningslägret i Sydafrika förra vintern, och det är inte så märkligt med tanke på att Mbele numera gör succé i tunisiska Club Sportif Sfaxien. Men fortfarande är förstås förhoppningen stor att Johan Oremo stannar.

Det har också ryktats att Sirius mittfältare Andreas Eriksson ska vara på väg till Gefle, men han står under kontrakt med superettanklubben och i och med Jawos påskrift kan han helt avskrivas. Amadou Jawo är, efter den tidigare värvningen av Yssif Chibsah, den andre mittfältaren som GIF har gjort klart med inför kommande säsong. Därmed är mittfältskvoten fylld - trots att risken fortfarande finns att Mathias Woxlin lägger skorna på hyllan.

Jonas Larsson2007-11-23 18:25:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans