Lagbanner
Ny tränare klar: Spatsiba Mr Kouznetsov!
Kouznetsov tar över

Ny tränare klar: Spatsiba Mr Kouznetsov!

Öster har gjort klart med en ny tränare. Det är den gamle Österbekantingen Jevgenij Kouznetsov som ska försöka spela upp Öster i superettan igen.

Nu är det klart att Jevgenij Kouznetsov tar över Öster som tränare nästa år, det har länge talats om namn som t.ex. Conny Karlsson men det blev alltså Kouznetsov som redan förra året försökte rädda klubben kvar i superettan. Valet föll på Att Kouznetsov för att han är en duktig utbildare av spelare och att han vågar släppa fram unga spelare enligt Östers officiella hemsida.

Det blev också klart att Ludwig Ernstsson stannar som tränare i U-21 laget, Östers officiella hemsida skriver att ”Ernstsson väljer att stanna gör att satsningen på tipselitlaget kan fortsätta. En fortsatt satsning på unga spelare var ett krav från de båda tränarna”.

Nu ska en assisterande tränare också rekryteras och även annan personal till Östers tränarstab ska finnas. 

Jevgenij Kouznetsov, även känd som Schenka, är det som ska ta tag i den rödblåa hög som heter Östers IF och ligger i en stor enda röra. Schenka som fick ta över sista delen av Superettan efter Giles Stilles entledigande får alltså fortsätta i Öster och kommer att jobba tillsammans med U21- och tipselitansvarige Ludwig Ernstsson som också får fortsätta. Nu ska Schenka tillsammans med en ”sportsligt ansvarig” styrelsemedlem, som förmodligen blir den före detta lagkaptenen Fredrik Gustafson, att arbeta med Ludde och vad som förväntas bli två assistenter under 2008. Vilka assistenterna bli kommer handplockas så fort som möjligt får vi hoppas och tro, och att det är just Schenka som får välja och få det efter sitt tänk.

Det är det som känns viktigast nämligen, att Schenka, får fullt förtroende nu i sitt arbete. Efter intervjuer med spelare i olika sammanhang så verkar de flesta ha fullt förtroende för Schenka, däribland Emin Nouri, som uttalat sig mycket positivt om Schenka. Kanske är det valet av tränare som gör att vi får se Nouri i rödblå dress även nästa år?

Schenkas egenskaper i mina ögon är att han står för en kontrollerad, positiv och offensiv fotboll och han är en mycket bra ledare och har pondus. Detta är vad som behövs i ”nya Öster”, en ledare som kan forma gruppen och få den att dra åt samma håll, vilket Östers två senaste säsonger är bevis på att den inte gjort. Samtidigt har Schenka förtroende i unga spelare och det är de vi behöver mer än någonsin nu. Att bygga upp det förtroende som Öster missbrukat senaste åren bland de mindre klubbarna i Växjö och Kronoberg i första hand. Vi måste få spelare att välja Öster och inte välja klubbar i närområdet nu, vi måste satsa på lokala förmågor, med rödblåa hjärtan och som har förmågan att blomma ut och växa i Öster. Att spela i div 1 ger möjlighet att spela ihop ett bra, ungt lag, etsa samman spelarna, och få de bli det lag som jag inte sett på Värdensvallen på ett par år nu. Det handlar om att ge förtroende till Schenka och att han ger förtroendet till spelarna. Östers nya sportsliga ledning måste ge sig ut till Älmeboda, Ryssby och Rydaholm, ja över hela Kronoberg, och bygga upp förtroende till föreningar och spelarna där. Öster måste bli Kronobergs lag igen och ta upp kampen om att bli Smålands nummer ett igen.

Läser man på smp.se så är det många bitska kommentarer som anser att Öster ”dog oktober 2007”. Det är fel. Öster dog inte, Öster blev frisk i oktober 2007. Oktober 2007 blev en rejäl realitycheck och how do you do för Öster. Diagnosen fastställdes efter månader av onda aningar och kuren har påbörjats. En rysk superkur som kommer att spöa skiten ur den sjukdom som Östers IF lidit av senaste åren.

Jag tackar Curt Persson och övriga i styrelsen för deras val av tränare och önskar mig nu att Schenka kan göra det han gjort förr med Öster och hålla intresset vid liv. Vi har fått domen och kuren. Nu låter vi den verka och tackar kuren att den tog sig an denna åldersstigna, men fortfarande virila patient med stor vilja att fortsätta leva och komma tillbaka där den hör hemma.

Spatsiba Mr Kouznetsov!

Andreas & Magnus2007-11-27 15:31:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans