Lagbanner
Johan Dahlin förstärker TFF
Johan Dahlin kommer på lån till Trelleborg och ska ersätta skadade Fredrik Persson i TFF:s mål.

Johan Dahlin förstärker TFF

Han var aktuell för Hammarby och IFK Göteborg. Men svaret blev Trelleborgs FF. Lyns svenske landslagsmålvakt Johan Dahlin förstärker TFF fram till sommaren.

TFF har löst målvaktsfrågan inför den allsvenska säsongen 2008. U21-landslagmannen Johan Dahlin kommer på lån från och med den förste januari. Tanken är att han ska ersätta skadade Fredrik Persson fram till EM-slutspelet i sommar.
- Det känns mycket bra, nu har vi löst målvaktsfrågan, i alla fall fram till EM-uppehållet, säger klubbdirektören Lasse Larsson till Trelleborgs Allehanda. 

Johan Dahlin har tolv U21-landskamper på meritlistan och spelar till vardags i Norge med Osloklubben Lyn. Fast mycket spel har det egentligen inte blivit för Johan det senaste året, allt som oftast har han stått i skuggan av lagets nummer ett, Eddie Gustavsson. Nu tycker han det ska bli skönt att lämna bänken i Norge och spela allsvensk fotboll med TFF.

- Trelleborg är de enda jag vet som visat ett konkret intresse. Personligen har jag inte hört något från någon annan, berättar Johan Dahlin. 

När Johan Dahlins lånekontrakt går ut med TFF i sommar återvänder han till sin norska klubb. Förhoppningen är då att Fredrik Fritz Persson kommit i matchform efter sin skada och är tillräckligt bra för att ta över i målet.

Johan Dahlin blir därmed TFF:s andra nyförvärv inför nästa säsong. På fredag kommer han till Trelleborg tillsammans med agenten Martin Dahlin för att träffa TFF-ledningen och skriva på kontraktet.

Jacob Cronhag 2007-12-05 14:48:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans