Lagbanner
Emil Berger till AIK
Emil Berger gjorde ett inhopp i superettan för Degerfors.

Emil Berger till AIK

Juniorspelaren Emil Berger, son till Henrik Berger med över 400 matcher i DIF-tröjan, lämnar DIF för AIK. Men spel i AIK blir det knappast, utan han kommer att placeras i Väsby United i superettan.

1 januari startar 16-åriga degerforsaren Emil Bergers kontrakt med AIK och han kommer då att börja på Solna gymnasium där han kommer läsa det samhällsvetenskapliga programmet. Men spel i AIK blir det inte till en början, för han kommer att ulånas till samarbetsklubben Väsby United som nästa säsong spelar i superettan. 
- Jag blev sugen på att ge det här chansen och testa. Det kan nog vara nyttigt att prova på en sådan här grej. Det kändes väldigt bra när jag var där och hälsade på, säger Emil Berger till Karlskoga Kuriren.

I årets sista match mot IFK Norrköping var det mycket nära att far och son Berger skulle spela tillsammans för första gången i superettan, men då Henrik kände av en skada blev han utbytt tidigit i andra halvlek. Mot slutet av matchen kom sedan sonen Emil in och fick prova på sina första minuter i superettan. Efter säsongen erbjöd man Emil kontrakt med a-laget, något som han först tackade ja till.
AIK har dock funnits med i bilden under en längre tid, han har bland annat spelat för AIKs juniorer. Därefter blev han inbjuden till AIK och i samma veva erbjöds inte pappa Henrik något nytt kontrakt och sättet DIF hanterade det på gjorde att Henrik gjorde skarpa uttalanden där han visade sitt missnöje.
Något mer spel i Degerfors blev det alltså inte för sonen som nu har bestämt sig för att flytta till AIK. Just nu befinner sig Emil i Stockholm och på Bosön där han är på landslagsläger.

Johan Emdemalm2007-12-07 03:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans