Lagbanner
BK Forward-talang till Trelleborg
Rasmus Östman här i P18-landslagströjan.

BK Forward-talang till Trelleborg

Förra veckan provtränade 19-årige mittfältstalangen Rasmus Östman med TFF. Uppenbarligen imponerade han tillräckligt för att erbjudas kontrakt. Östman har i dag sktivit på ett kontrakt som gäller för tre år framåt.

Rasmus Östman, 19 år, från BK Forward har under en längre tid ryktats vara aktuell för TFF. Förra veckan provtränade han med laget. I dag, en vecka senare, har han skrivit på ett kontrakt för TFF som sträcker sig över tre år.

- Jag anser att utvecklingsmöjligheterna är stora här, det är en lugn miljö och man behöver inte känna lika stor press. Dessutom har klubben två tränare med stor erfarenhet och det var det som gjorde att jag valde Trelleborg, säger Rasmus Östman till trelleborgsff.se.

Rasmus Östman kom från Adolfsbergs IK, vilken också är hans moderklubb, till BK Forward inför säsongen 2005. Under säsongen som gått medverkade han i 23 av BK Forwards 26 matcher. Han hann också med att göra två mål för Örebro-klubben.

Till TFF.s hemsida beskriver han sig som en tvåvägsspelare på det centrala mittfältet med såväl offensiva som defensiva kvaliteter. Passningsspelet och spelförståelsen är hans främsta styrkor.

- Jag hoppas få spela lika mycket som alla andra nästa år, annars hade jag aldrig tagit steget. Dock blir förmodligen nästa säsong lite av ett utvecklingsår men jag känner att jag har Toms förtroende och det är klart att jag vill spela så mycket som möjligt. Självklart vill jag även hjälpa TFF att nå framgångar i Allsvenskan, säger Rasmus Östman.

Jacob Cronhag 2007-12-12 21:44:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans