Lagbanner
Oremo stannar i Gefle
Johan Oremo gör som Mattias Hugosson och Anders Wikström - trots lockande anbud från större klubbar väljer han att stanna i GIF. All heder för det!

Oremo stannar i Gefle

I december nobbade han Djurgården. Nu har Gefles skyttekung Johan Oremo också nobbat Helsingborgs anbud - för att fortsätta näta i GIF.

Rykte efter rykte avfärdades rörande årets allsvenska nykomling innan tre svenska klubbar fanns kvar i spekulationerna. Djurgårdens bud tackade Oremo nej till för ett tag sedan då han och hans agent Gunnar Grynner inte var nöjda med alla delar i anbudet. Den senaste tiden har valet stått mellan Helsingborg och Gefle. Nu har Johan Oremo bestämt sig för att fortsätta i himmelsblått där han kommande säsong troligen bildar anfallspar med Hasse Berggren.
- Jag trivs så bra i Gefle och ser att jag fortfarande kan utvecklas där, säger Johan Oremo till Sveriges Radio Gävleborg samtidigt som han medger att han hade blivit mycket rikare om han gått till en annan klubb.

Men, med hans egna ord: ”pengar är inte allt i världen”. Förmodligen spelade det in att alla andra nyckelspelare har valt att stanna i klubben, och sedan tidigare vet Johan förstås hur omtyckt han är hos supportrarna som startade en namninsamling för att förmå anfallaren att bli kvar.

Klubben har hela tiden varit beredd att sälja Oremo om det rätta erbjudandet skulle dyka upp och om han verkligen hade velat flytta. Men trots att såväl det svenska som det internationella transferfönstret fortfarande är öppet, och nya anbud kan inkomma, räknar vi nu in Johan Oremo i 2008 års trupp. Han har av allt att döma fattat sitt beslut. Helt säkert är det i varje fall att det inte blir någon annan svensk klubb. 

Gefle startar försäsongsträningen på måndag, men då finns inte Oremo med. I stället ger han sig av till Costa Rica och USA för sin A-landslagsdebut.

Johan Oremo har två år kvar på kontraktet med Gefle och klubben vill enligt Pelle Olsson förlänga avtalet.
- Vi kommer kolla på det lite längre fram, säger GIF-tränaren till FotbollDirekt.com.

Jonas Larsson2008-01-05 00:18:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans