Lagbanner
Mourad klar för Willem II
"Mouradona" lämnar Blåvitt för spel i Holland. Där finns redan Marcus Berg (t.h).

Mourad klar för Willem II

Efter provspel under ett träningsläger i Portugal, har nu George Mourad skrivit på ett kontrakt med den holländska klubben Willem II.

Ännu en i raden av guldhjältarna lämnar nu IFK Göteborg. Efter att inte ha kommit överens med sportchefen Håkan Mild om ett nytt kontrakt, sökte sig George Mourad vidare i karriären. Ett provspel med Willem II ledde till ett kontrakt, som sträcker sig över 2,5 år.
- En lättnad. Det känns otroligt bra att veta var jag ska spela i fortsättningen, säger Mourad till fotbollsbloggen.se och fortsätter:
- Deras tränare ville att jag skulle komma ner och träna lite med laget för att han ville se i vilken form jag var i samt om jag passade in i deras spelmodell. Det kändes bra från början och redan efter någon dag sa tränaren att han ville att jag skulle skriva på.
Willem II ligger efter 18 spelade matcher på 16:e plats i holländska högstaligan, vilket är tredje plats från slutet.

Mourad, som gjorde 14 mål i allsvenskan på sina fyra säsonger i Blåvitt, är den sjätte spelaren att lämna mästarna från Göteborg. Tidigare har Bengt Andersson (slutat), Magnus "Ölme" Johansson (varvat ner i Särö), Andres Vasquez (FC Zürich), Ali Gerba och Bastian Rojas Diaz (klubbar ej klara) också stämplat ut från Kamratgården.
- Jag fick vinna SM-guld med IFK, och nu får jag pröva mina fotbollskunskaper utanför Sverige.  Först och främst ska jag försöka ta en plats i laget och göra bra ifrån mig, säger Mourad.

Tomas Ericson2008-01-09 22:10:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans