Lagbanner

Colin Burns är "så gott som" klar

Colin Burns har varit och provrtränat med LSK två gånger, och spelat en träningsmatch. Han har fått ett kontraktsförslag som han har skrivit på, dock är det fortfarande vissa detaljer som återstår. Läs mer.

Colin Burns är alltså den nye amerikanske målvakten som har skrivit på för LSK. Men Ljungskile SK har däremot inte skrivit på ännu. Det är dock oklart när han ska börja spela.

Varför?
Colin Burns tillhörde under förra säsongen två olika klubbar. Dels Olimpia Balti FC i den moldaviska ligan, samt Kokkolan Pallo-Veikot i finska div. 2. Därmed var hans kvot uppfylld enligt FIFA:s regler.

Detta skulle innebära att Colin Burns inte får spela i LSK förrän till sommaren, då normen i Europa säger att en fotbollsäsong sträcker sig från juli till juli. Men LSK kan få dispens.

Eftersom LSK inte har skrivit på kontraktet från sin sida, innebär det också att man kan släppa Burns och låta honom gå vidare om det skulle visa sig att LSK inte får någon dispens från UEFA (svar väntas nästa vecka). Dvs att Burns inte skulle få spela förrän 1 juli i år.

Så här säger Ljungskiles talesman Jonas Algotsson till SR Väst:

-Vi ser självklart att vi kan göra klart affären utan några problem och att Colin inom kort tillhör LSK. Det är naturligtvis otroligt tråkigt för Colin och givetvis tråkigt för oss också. Men vi är positiva till att det löser sig, det är vi alltid.

Troligtvis löser sig detta, och Colin Burns kommer med stor sannolikhet bli LSK:s nästa nyförvärv.

Pontus Glimsandglimman@lskfans.se2008-02-09 00:31:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans