Lagbanner

Chefredaktörens blogg: Gillar-knapp tillbaka på SvenskaFans

För sex år sedan försökte vi oss på att lägga ut "Tumme upp, tumme ner" på forumen. Då blev vi lynchade och fick backa uppdateringen. Nu gör vi ett nytt försök.

Tanken med "Tumme upp, Tumme ner" 2005 var att försöka få forumbesökarna att rösta fram de inlägg som var bäst för stunden, och även visa de inlägg som var mindre bra att de ogillades.
Vi hade byggt på tjänsten i nästan en månad och lanserade en fredag med spänd förväntan. Vi visste att nya funktioner och förändringar sällan uppskattas direkt, men vi trodde aldrig vi skulle bli så bespottade som då.
Forum efter forum på våra lagsidor hade fullt med kommentarer med folk som hatade de nya tummarna. "Bort med dem". Vi bet ihop och körde vidare över helgen i hopp om att det skulle lägga sig, men stormen bedarrade aldrig, snarare tvärtom.
Så vi insåg att detta var fel, vi backade uppdateringen, och lade idén längt längst ner i vår idélåda.

Sen kom Facebook, och nu känner vi oss redo att våga ta fram tummarna igen. Denna gång bara tumme upp, för att försöka primera de som skriver bra inlägg och artikelkommentarer. Tjänsten lades ut nyss på morgonen, och vi är nu spända på att se om vi överlever veckan.

em2024-sponsored-image
Anders Nettelbladt2011-11-07 09:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans