Sammanfattning av Superettans första omgång

Här kan ni läsa sammanfattning från alla matcher som spelats under den första omgången.

BP-J-Södra 1-1
BP och J-Södra delade på poängen när lagen spelade oavgjort 1-1. BP var det bättre laget i den första halvleken och tog ledningen genom Aziz Cprr Nyang, efter fint förspel av Pabla Pinnones Arce. Den siste nämnde var sedan nära att öka på till 2-0, men istället för att rulla in bollen gick Arce på kraft och träffade ribban.
I slutet av halvleken kom J-Södra tillbaka och kvitterade. Hemmalaget tappade bollen och Per Cederqvist spelade fram Andreas Tegström, som dundrade en kvitteringen.

I den andra halvleken tog J-Södra över och skapade en hel del chanser, men BP:s målvakt storspelade och räddade en pinne åt sitt lag.

Öster-Sundsvall 2-1
Öster överraskade i den första omgången och besegrade Sundvsvall på hemmaplan med 2-1. Öster var det bättre laget i den första halvleken. Trots det usla gräsmattan lyckades Öster hålla bollen på marken, vilket ledde att man fick spelövertaget på Sundsvall. Matchens första mål gjordes i 26e minuten, det var Matteo Blomqvist-Zampi som efter ett inlägg mot straffområdet stötte in bollen från nära håll i en tilltrasslad situation.

Efter det fortsatte hemmalaget att pressa tillbaka Sundsvall, som hade svårt att få igång något eget spel. Sex minuter efter 1-0 målet, ökade Freddy Borg på till 2-0.

I den andra halvleken blev Sundsvalls spel något bättre, men närmare än Jonas Wallerstedts reducering kom inte Sundsvall.

Landskrona-Värnamo 1-1
Landskrona tippas som topplag i Superettan den här säsongen, men man fick bara oavgjort på hemmaplan mot nykomlingen Värnamo. Värnamo inledde matchen bäst och i den 25:e minuten tog man ledningen. Viktor Claesson slog en fin frispark som hemma målvakten inte hade en chans att rädda. Etter det tog Värnamo över spelet och man spelade riktigt bra. Hemmalaget kom dock tillbaka och inte helt rättvist lyckades man kvittera i slutet av den första halvleken. Surprise lyckades ta sig förbi en försvarare och spelade fram Fredrik Svanbäck, som satte dit kvitteringen.

BoIS var det bättre laget under andra halvleken och från minut 60 var Värnamo rejält tillbakatryckta. Både Surprise och Tomas Raun hade flera bra avslut utan att kunna få in ett ledningsmål, men det hela slutade 1-1.

Västerås-Åtvidaberg 0-2
Åtvidaberg tippas precis som BoIS som en av topplaget i årets serie. Bortamatchen mot Västerås slutade med seger, men det var långt ifrån något bra spel som Åtvid bjöd på.  Man inledde matchen tveksamt och avvaktade. Västerås skapade bara några halvchanser, trots det tveksamma spelet från Åtvidaberg. I den 35:e minuten tog Åtvid ledningen. Kristian Bergström slog ett fint inlägg, som Oscar Möller nickade in.

I inledningen av den andra halvleken tog Åtvidaberg över spelet och tryckte tillbaka hemmalaget, som under långa stunder knappt fick låna bollen. I den 60:e minuten gjorde Möller sitt andra mål för kvällen, när han på ett kraftfullt sätt tog sig förbi försvaret och tryckte in 2-0 för Åtvid. Det blev även slutresultatet i den här matchen

Assyriska-Hammarby 1-0
Den på förhand tippade toppmötet slutade med hemmaseger. Segermålet kom redan i den 8:e minuten. Jones Kusi Asare höll sig framme efter ett inspel av duktige Nahir Besara och gav hem alger ledningen. Efter målet tog Assyriska över matchen och spelade ut Hammarby stundtals. Trots flera bra lägen blev det inga fler mål för hemmalaget i den första haövleken. Hammarby hade svårt att skapa något framåt i den första halvleken. Det bästa målchansen kom i den 2:a minuten när Björn Runström fick ett friläge, men lyckades inte överlista målvakten.

I den andra halvleken tog Hammarby över spelet och Assyriska fick inrikta sig på att försvara sin ledning under den sista halvtimmen. Trots bra spel, hade Bajen svårt att skapa dem riktigt heta målchanserna. Där med kunde hemmalaget hålla undan och vinna matchen.

Qviding-Degerfors 0-1
Degerfors besegrade Qviding på bortaplan i en match som inte bjöd på någon vidare underhållning. Båda lagen spelade slarvigt och hade svårt att skapa målchanser. I den 19:e minuten kom matchens ända mål, när Christophe Lallet höll sig framme och slog in en målvaktsretur.
Den andra halvleken bjöd som den första på rätt så slarvigt spel, där ingen av lagen lyckades få fart på sitt anfallsspel.

Ljungskile-Falkenberg 0-1
Ljungskile som storsatsar inför den här säsongen, svarade för en svag insats när man på hemmaplan föll mot Falkenberg. Ljungskile skapade ingeting under den första halvleken och det berodde mestadels på att det saknades fart och fantasi i anfallsspelet. Falkenberg var klart det bättre laget och man skapade en hel del framåt under den första halvleken. I den 26:e minuten tog man rättvist ledningen genom Markus Översjö, som dundrade in 1-0 i bortre krysset. Efter målet fortsatte Falkenberg att vinna närkamper och skapade målchanser, men trots spelövertaget lyckades man inte näta fler gånger.

I den andra halvleken blev Ljungskiles spel något bättre och man skapade en del farligheter, men dock inga jätte lägen. Falkenberg backade hem och spelade på resultat under hela andra halvlek. Den taktiken gick hem den här gången och man vann med 1-0.

Brage-Ängelholm 1-4
Ängelholm körde över Brage på bortaplan och vann med klara 4-1. Brage var inte med i matchen under den första halvleken, mot ett taggad Ängelholm. Ängelholm tog i den 12:e minuten ledningen genom Marcus Lindberg som slog in en målvaktsretur. Det var först i slutet av den första halvleken som Brage började skapa lite chanser framåt.

I den andra halvleken var man en stolpträff från att kvittera. Istället ökade Ängelholm på sin ledning i den 60:e minuten genom Martin Andersen. Brage skulle dock komma närmare, när man i den 74:e minuten reducerade efter ett självmål. Bara minuten senare slarvade hemmaförsvaret och Sebastian Andersson gav Falkenberg åter två måls försprång. Med fyra minuter kvar kunde Omid Nazar fastställa slutresultatet i matchen.