Lagbanner
Erik Palmgren: “Skulle kännas extra skönt att tvåla till ÖSK“     

Erik Palmgren: “Skulle kännas extra skönt att tvåla till ÖSK“     

Vid seger är Degerfors klara för allsvenskan – samtidigt som Örebro dras in ordentligt i superettans bottenstrid. – Det är ruggigt nervöst och lite surrealistiskt på samma gång, säger Degerforsskribenten Erik Palmgren, som Centralredaktionen fått en pratstund med inför det heta länsderbyt.

Hur är känslan i Degerfors inför derbyt?
– De har förberett sig från Degerfors sida. Senaste gången Örebro var på besök tyckte deras supportrar att det var en bra idé att vandalisera arenan. Nu har man haft folk där som har bevakat den. Och lokalpuben Bosna håller på att taggar och gör i ordning för en festlig kväll också. Det är många som hoppas på ett bra resultat idag. Det är lapp i luckan, utsålt (6 000 sålda reds. anm).

Vad är anledningen till att Degerfors gjort det så bra och är på väg att studsa tillbaka?
– I Degerfors fall har det handlat om att man har har haft en sportchef Patrik Werner som har gjort ett otroligt fint arbete under en längre tid. Utan honom hade det inte varit möjligt att gå upp igen. Men sen har det också funnits självfallet spelare på planen som har gjort otroligt fina insatser för laget. Och när vi tappade flera spelare under sommarfönstret lyckades vi fylla på och plocka tillbaka gamla spelare som spelade för Degerfors i allsvenskan den senaste sejouren  i form av (Erik) Lindell och (Christos) Gravius som har kommit tillbaka och gjort ett jättefint arbete, säger han och fortsätter:
– Och sen den backupen vi har haft på spelare, när folk har gått sönder eller folk har blivit sålda, den har varit otroligt fin.
På tal om backup nämner Erik Palmgren målvakten Rasmus Forsell som hämtades in från division 2-klubben Karlslunds IFsom ersättare till skadade Wille Jakobsson. Men han hyllar även laginsatsen.
– Det är kollektivet som gör att laget har kunnat gå så långt som det har gjort.

Rivalen Örebro gästar och är indragna i bottenstriden. Vore det extra skönt att slå ÖSK på grund av det också?
– Det är klart att det skulle kännas lite extra skönt att tvåla till dom. Vårt möte mot Örebro SK i våras slutade med en seger för Örebro på deras hemmaplan. Det vore väl skönt att kunna få revansch självfallet och att kunna göra det just i ett länsderby som är den mest laddade matchen för Degerfors på hela året är väl det som skulle kunna göra det extra, extra, skönt.

Senast när ni gick upp till allsvenskan så darrade ni mot slutet när det gällde. Är du orolig över att det ska upprepas?
– Nu säger du precis det jag pratade om innan. Hjärtat i halsgropen och så vidare om man är Degerforssupporter. Det satt verkligen lång inne senast och det har suttit långt inne de säsongerna Degerfors har stannat kvar i allsvenskan också. När vi väl kom in på sista omgångarna så klarade vi kontraktet, säger han och tillägger:
– Jag hade nog varit betydligt mer nervös inför matchen om det inte hade varit så att vi hade radat upp så många fina resultat den senaste tiden, i synnerhet när det gäller det defensiva spelet. Det kan gå åt pipan ikväll, självfallet kan det ske.

Men ifall det skiter sig han tröstar sig med att det återstår tre omgångar och att de andra toppkonkurrenterna har tappat en hel del poäng.
– Vi har haft många omgångar där resultaten har gått med oss där våra konkurrenter har missat möjligheten att plocka poäng.

Hur ska du eventuellt fira ikväll?
– Jag har tyvärr ingen möjlighet att fira på plats, biljetterna har gått åt som smör i solen.Jag kommer väl sitta och skrika, ta mig en lite "wirre" kanske och bara må gött. 
… 
En del av Eriks svar har kortats ner i artikeln, utförligare svar hittar du i videoklippet. Där kan du även ta del av hur Erik tror att matchen slutar.

TV: Degerforssupportern om att gå upp i allsvenskan: ”Det finns en harmoni”

Emil Annetorpeannetorp@bettercollective.com@emilannetorp2024-10-22 16:20:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans