Blytung förlust mot IFK Göteborg
Tungt, tungt...

Falkenbergs FF tog emot IFK Göteborg på hemmaplan under söndagen. Blåvitt ledde med 2-0 i paus efter ett mål av Alexander Farnerud och ett självmål av Anton Wede. Gästerna vann till slut med 3-0.

Båda lagen inledde försiktigt och lite ängsligt. I åttonde minuten fick FFF ett jätteläge framför mål. Men Anton Wedes närskott räddades av Giannis Anestis. I 23:e minuten tog IFK Göteborg ledningen. FFF fick inte undan bollen och Alexander Farnerud kunde skjuta in den. FFF hade svårt att skapa chanser. Efter 40 minuter dunkade Anton Wede in bollen i egen bur och Blåvitt var uppe i en 2-0-ledning.

Två minuter senare fick IFK Göteborg straff sedan ett skott tagit på Grégoire Amiots hand. Tobias Sana klev fram men Viktor Noring räddade. I första halvleks slutsekunder fick Matthew Garbett ett bra läge framför mål, men Anestis räddade. Blåvitt ledde med 2-0 i paus.

FFF gjorde ett byte i paus. Kalle Söderström ersatte Matthew Garbett. Tre minuter in i andra halvlek var Gustaf Nilsson nära att trycka in en reducering. I 55:e minuten sköt Christoffer Carlsson ett volleyskott över ribban efter en farlig hörna. Tre minuter senare nickade Kalle Söderström utanför. Gustaf Nilsson fick ett fint inlägg av Tobias Englund efter 65 minuters spel men nicken träffade inte mål. Fyra minuter senare fick Kalle Söderström ett läge framför mål. Han drog men fick se skottet räddas till hörna av Anestis.

Med 20 minuter kvar av ordinarie tid byttes Nsima Peter in istället för Edi Sylisufaj. I 72:a minuten avlossade John Björkengren ett distansskott som gick utanför ramen. IFK Göteborg fick en ny straff i 76:e minuten. Denna gång gjorde Tobias Sana mål. Jacob Ericsson och John Chibuike kom in istället för Tobias Englund och Axel Norén i 83:e minuten. Blåvitt vann matchen med 3-0. FFF måste snabbt glömma detta och ladda om inför torsdagens hemmaderby mot Varbergs Bois.