På andra planhalvan står ett av Nordens bästa lag, som snart ska möta Celtic i EL.Vårt kära IFK blev totalt överkört av Bröndby i fredags. När Jens en timma före match presenterade startelvan blev vi nog alla lite undrande? Så här såg den ut:

Kusu

Björk             (Lima 70)
Totte             (Levi  66)
Haksa

IFK hade avspark och det tog inte en minut innan Sead hade fixat en hörna.Dessvärre var han tvungen att slå den själv, han hade behövts framför målet. FCK svarade direkt med tre hörnor på 4 minuter och fick sedan till en press som varade i cirkus 20 minuter. Nu är det kört trodde jag, men efter 20 minuter fick vi en kontring där Björk drev upp bollen och lade en smörpassning in centralt där Totte kom farande. Hade det varit 2015, så hade det varit mål, men Totte får inte riktigt till det, ännu! Det var nog hela matchens hetaste målchans. Efter den kontringen avstannade den danska pressen. I den 29:e minuten testade både Haksa och Björk var sina skott men utan resultat. I den 39:e minuten fick Isak nästangå ner i spagat för att freda målet.

I halvlek gick Sema ut och Isisak kom in. Andra halvlek blev betydligt jämnare och IFK spelade stundtals riktigt bra. "Snälla" IFK var riktigt tuffa mot tufft motstånd. Under andra halvlek gick så Totte, Castegren, Blomqvist och Björk ut och in kom Levi, Álvares, Thern och Lima in. Nu hade vi en medelålder på 22 år på spelarna på planen. Extra kul att Álvares är med. Kusu har verkligen vuxit i sin roll. Gerson stabil och lugn på alla platser han placeras på. Lauritsen fick mycket välförtjänt ta över kaptensbindeln när Totte gick ut. Lima tog för sig trots att han nu spelar 2-3 divisioner över div. 1 förra året i Sylvia. När det hade gått 95 minuter och matchen var slut så fortsatte det med straffar för att på hockeyvis dela ut en poäng till.

Nykomlingen Levi tog första straffen och kvitterade genom att sätta den nära ena krysset. Gerson hade verkligen problem att hitta en bra yta på straffpunkten, vilket visade sig när han sköt skyhögt över. Dock så räddade Isak den andra straffen.............. den tredje OCH den fjärde! Under tiden satte Isisak sin mycket säkert och Kusu väntade ut målvakten och satte sin sedan retfullt!

Matchen var slut och IFK inkasserade sin första seger i Atlantic Cup med 3-1 mot FC Köpenhamn! På fredag spelas placeringsmatchen, vad jag hört så är det möjligt att den redan ligger 12.00, men jag hoppas och ser fram emot att få se den också.

En sak är klar, om IFK utvecklas lika mycket till nästa match blir dom svårslagna!