Bonke Innocent glad efter segern och comebacken
Bonke och Nalic jublar efter 3-1!

Bonke Innocent glad efter segern och comebacken

Efter en jobbig sjukdomsperiod var Bonke Innocent tillbaka på plan och såg till att få en hockeyassist till 3-1.

Hur kändes det att vara tillbaka på plan?
- Väldigt kul och det kändes oerhört skönt att vinna idag!

Matcherna mot Göteborg är gigantiska för supportrarna då de är våra ärkerivaler, känner du till detta?
- Ja jag har hunnit lära mig att det är matcherna mot Göteborg och Skånederbyna mot Helsingborg som är de viktigaste matcherna för supportrarna så det känns extra bra för oss spelare att kunna glädja er med en vinst idag.

Du kom in vid ställningen 2-1 och efter en knapp minut fick du bollen och spelade ut den till Adi Nalic som slog ett inlägg och så blev det mål. Hur var det att få den starten?
- Det var verkligen helt perfekt. Det gjorde att jag direkt kände mer självförtroende och det var skönt att känna att jag bidrog direkt och hjälpte laget.

Du har haft en del tuffa motgångar sedan du kom till Malmö FF, men det är imponerande hur du alltid tycks kunna komma tillbaka i väldigt bra form och du ser inte alls ringrostig ut. Hur jobbar du fysiskt och mentalt med det?
- Fysiskt är det bara att göra jobbet och träna hårt så att man är redo när man skall spela igen och när det gäller det mentala måste man se framåt och fokusera på att vara koncentrerad på uppgiften. Man måste vara professionell och stark mentalt, då kommer man in i det snabbt igen.

Hur mår du nu efter din långa sjukdomsperiod?
- Jo det känns bra nu. Det har tagit tid att få upp konditionen och tempot, men nu känns det som att jag är ifatt.

Är du redo för nittio minuter?
- Ja, jag skulle tro det, kroppen känns pigg och bra.

Jag tycker det känns en aning obalanserat när varken du eller Oscar (Lewicki) kan spela, det rubbar den defensiva balansen en aning, vad säger du om det?
- Det är klart att vi är ju mer renodlat defensiva spelare så jag tycker nog också att laget kanske blir bättre balanserat när det finns en mer sittande central mittfältare också, men samtidigt har de som spelat skött det bra även om de är mer offensiva än vad jag och Oscar är.

Slutligen, vi har nu fem matcher kvar och i sämsta fall sju poängs ledning när omgången är klar, vad tror du, kan vi missa guldet?
- Vår målsättning är att ta SM-guld, men för att klara det måste vi fokusera på varje match. Det är det gamla vanliga med en match i taget som gäller, men det kändes väldigt skönt att vinna idag igen så att vi åter är på rätt väg.
 

Pontus Kroon2020-10-25 22:08:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?