Bosse Andersson kommenterar Erik Berg: "Det finns en plan"

Bosse Andersson kommenterar Erik Berg: "Det finns en plan"

Rykten om Erik Bergs framtid har florerat i medier den senaste tiden. SportExpressen rapporterade bland annat om att kontraktet var på väg att brytas, men nu kommenterar Bosse läget.

Erik Berg har haft en strulig period i Djurgården där fantastiska insatser har varvats med enorma skadeproblem. Den f.d landslagsbacken har kämpat sig tillbaka från bland annat en tuff knäskada men har därefter åkt på bakslag efter bakslag i form av andra skador när man har anat att en comeback varit nära.

SportExpressen rapporterade för ett tag sedan att Erik Berg var nära att bryta sitt kontrakt med Djurgården och lägga skorna på hyllan, något som oroade många supportrar och skapade en mängd frågetecken kring mittbackens framtid. 

Det har länge varit tyst från Djurgårdshåll om vad som egentligen händer kring Berg, men nu har sportchef Bosse Andersson valt att gå ut och kommentera läget.
– Vi har haft ett möte med Erik och tagit fram en ny rehabplan för att han ska kunna komma tillbaka och spela fotboll. Vi hade ett möte i början av veckan, där vi pratade om hur vi ska göra för att han ska kunna komma tillbaka. 

Att kontraktet har varit på väg att brytas menar Bosse Andersson är fel. De har hela tiden vetat om hans skadeproblematik, men det har snarare handlat om att försöka ge stöd och försöka få tillbaka Erik Berg på planen.
– Att bryta avtalet har det inte funnits någon diskussion om, det har mer varit fokus på att vi som arbetsgivare vill få Erik att börja spela fotboll igen. Som arbetsgivare är det vårt ansvar. Men vi vet om att Erik har haft några tuffa säsonger.

Djurgårdarna kan alltså vara hoppfulla på att se Erik Berg i spel igen, åtminstone om man ska lita till Bosse och den rehabplan som nu tagits fram i samråd med klubbens fysteam. 
– Han kommer inte att vara tillgänglig för några cupmatcher, men i bästa fall är han redo för Allsvenskan. Han har inte gett upp det här, avslutar Bosse Andersson. 

Erik Berg ger också han någorlunda hoppfulla besked. I en intervju som gjordes med Aftonbladet tidigare i veckan var det en optimistisk Berg som talade om kärleken till fotbollen.
– Jag saknar att spela fotboll så otroligt mycket. Det har gett mig så mycket, och jag älskar verkligen den. 

• • •
Tankar kring situationen med Erik Berg? 
Kommer han att göra några fler matcher i Djurgården?



 

Redaktionen2021-02-19 18:58:00

Fler artiklar om Djurgården