Bosse öppnar upp för fler nyförvärv
Bosse Andersson har ständig koll på vad som händer på marknaden.

Bosse öppnar upp för fler nyförvärv

Sportchef Bosse Andersson gav i söndags senaste nytt angående potentiella nyförvärv. Han diskuterade specifikt två namn som har florerat i media de senaste månaderna och stängde samtidigt inte dörren för ytterligare nyförvärv.

Det var i halvtidspausen under matchen mellan Djurgården och Vasalund som Bosse Andersson blev intervjuad av Jonas Dahlqvist på Discovery +. Under den korta intervjun uppdaterade Bosse läget kring målvakten Aleksandr Vasyutin och anfallaren Peter McGregor, som starkt ryktats till Djurgården under vintern. Enligt sportchefen är det nära med McGregor, men olika papper drar ut på tiden. Coronaläget gör en flytt från utlandet svårare än vanliga fall. Däremot verkar det mer osäkert kring den ryska målvakten. 
- Det är ungefär samma läge. Det är några papper i Peter McGregors fall, som det handlar om. Det är ganska svårt att resa i världen och även in till Sverige. Vi har inte alla tillstånd på plats, men vi hoppas att det ska ske. Vi har lite större tålamod där än vad vi har med Vasyutin, som vi har fört diskussioner med Zenit under en längre tid. Det är klart att vi har haft en bra dialog men nu den närmsta veckan, tio dagarna måste det bli skarpare för vår del. Tävlingssäsongen börjar snart och det är något vi har jobbat länge med. Självklart är det en nyckelposition och nu vill vi knyta ihop säcken. Jag är ganska hoppfull men det blir skarpare den här veckan eller de närmsta tio dagarna, säger Bosse Andersson i sändningen. 

I slutet av intervjun fick Bosse Andersson frågan om det är färdighandlat för Djurgården om dessa två värvningar går i mål. På den frågan ville Bosse inte ge ett klart besked och i dagsläget kan han inte utesluta att ytterligare spelare kan ansluta till klubben. 
- Nej, vi är inte klara, utan vi får följa utvecklingen. Vi har många nya spelare som har kommit, men det kan öppna upp sig möjligheter som man inte trodde var sant. Det ska jag inte skriva i sten att det inte kan bli någon annan spelare, säger sportchefen. 

Under gårdagen gjorde Djurgården och Bosse Andersson klart med anfallaren Joel Asoro på ett fyraårskontrakt. Han ansluter från Swansea och uppges kosta 7 miljoner kronor enligt Expressen. 

Det återstår att se om Joel Asoro är den värvningen Bosse hintade om i Discoverys inslag eller om djurgårdsfansen får se fler värvningar under vintern. 

Vad tror ni? Blir det några fler nyförvärv utöver Peter McGregor och Aleksandr Vasyutin? Kommentera nedan. 

 

Adam Lanneboadam.lannebo@gmail.com@AdamLannebo2021-02-09 10:05:00
Author

Fler artiklar om Djurgården