Botheim klar
mff.se

Botheim klar

Rydström har fått sin anfallare - Erik Botheim är klar.

Det har ryktats de senaste veckorna om att vi skulle vara ute efter den norske anfallaren Erik Botheim och MFF dementerade heller inte direkt uppgifterna som cirkulerade. Först var det tal om ett årlångt lån men nu har det istället blivit ett köp. Malmö köper loss den 24-årige norrmannen från italienska Salernitana där han haft svårt att hålla en plats.

Botheim slog igenom stort i Bodö/Glimt när de vann ligan och dessutom imponerade stort i Europa. Bland annat krossade de Roma i en klassisk match där just Botheim gjorde två mål.

Därefter styrde han mot Ryssland men efter den ryska invasionen av Ukraina bröt han kontraktet och flyttade till Italien istället. Där har succén uteblivit och nu väljer han alltså regerande mästarna för att få ordning på karriären igen.

 - Det är en spelare vi har känt till ett tag. Jag såg hans framfart i Norge, sen mötte vi honom på lägret för två år sedan när han spelade i Krasnodar. Erik är en spelare som har kvaliteter som kan komplettera dem som redan finns i truppen. Han är en väldigt mångsidig spelare, allround och duktig på det mesta. Sen så klart det viktigaste av allt, bra på att göra mål, säger Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

 - Jag är en spelare som gillar att ligga längst fram och att vara i boxen. Förhoppningsvis kan jag bidra med mål och därmed bidra till att laget vinner matcher. Det är det viktigaste för mig och nu längtar jag till att få spela framför MFF-supportrarna, säger Botheim som ansluter till truppen i Spanien på torsdag.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2024-01-31 21:55:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?