Platinumcars Arena, 2024-10-06 16:30

IFK Norrköping - IFK Göteborg

Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Tim Prica hade fog för att vara upprörd över Gustav Svenssons ostraffade hemåtspel. Sett över 90 plus tillägg var sekvensen dock en bagatell.

Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt

Att ett stort steg mot förnyat kontrakt fanns i potten gick att se på ett av lagen som beträdde Parkens plastmatta. Gästerna från väst sprang och stångades på ett sätt som reflekterade de höga insatserna. Pekings spel kantades snarare av oprecisa passningar och sedermera av en paralyserande uppgivenhet. I och med 0-2-förlusten är Snoka tillbaka på ruta noll och djupt insyltade i bottenträsket. Låga betyg är en självklarhet. 

Betygsskalan:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

David Mitov Nilsson 3
Ställdes av en touch på 0-1-målet, chanslös när underläget växte. På alerten när uppgivna lagkompisar bjöd Blåvitt på flera fina möjligheter att sätta 0-3. Omöjlig att underkänna.

Anton Eriksson (ut 59) 1
Tycktes tappa fokus flera gånger om, både med och utan boll. Slarvade och var på vippen att kosta ett bakåtmål sent i den andra halvleken. Joggade hem på 0-2-målet. Undermålig.

Amadeus Sögaard 2
Gjorde inga större defensiva tabbar, men drällde alltför mycket som den med huvudansvar för uppspelen. Att långbollar av chanskaraktär inte sitter är en sak. Men Peking tappade tempo av att även kortpassningarna ofta var missriktade. Svag tvåa.

Max Watson 1
Vägde för lätt i duellen mot en framrusande Skjellerup. Lika svag som mittbackskollegan i passningsspelet. Inte alls Watsons match.

Moutaz Neffati 3
I sekvenser briljant även på fel kant. Ofta med enorma ytor, sällan med boll när lagkamraterna passade grannen istället för att vända på spelet. Räddade ett givet mål. Visade vilja. I obefintlig konkurrens räcker det för att bli Matchens IFK:are.

Arnór Traustason 1
Trasten från i våras är tillbaka – i uteslutande negativ bemärkelse. Slog ut med armarna och skällde ut lagkamrater. Så agerar inte en ledargestalt med bindeln på armen som är omgiven av spelare utan självförtroende. Särskilt inte när han är minst lika svag som alla andra.

Jesper Ceesay (ut 88) 2
Rollspelaren täckte ytor och var en av få som stod upp i närkampsspelet. Vann likväl för få dueller. I min bok går Ceesay inte att lasta för den usla speluppbyggnaden. Det är inte vad han är satt på planen för att göra.

Carl Björk 2
Den som fortsatte löpa även när det började bära emot, oavsett hur hopplösa bollar han fick att jobba med. Dessvärre blev det kortslutning i stort sett varje gång han fick bollen. Inte minst vid hörnflaggan.

Kristoffer Khazeni (ut 59) 3
Det var kring Khazeni som någonting hände under bolltrollarens knappa timme på planen. I samband med bytet försvann en dimension i Pekings deppiga anfallsspel. 

Ísak Andri Sigurgeirsson (ut 59) 1
Hyfsat stark i kroppen och sällan anledningen till att laget tappar boll. Men det hände för lite och gick på tok för långsamt. Totalt ofarlig och utbytt tidigt. 

Tim Prica (ut 78) 2
Brister i det felvända spelet. Spelade upp sig i den andra halvleken och stod för flera farliga inspel. Varnad efter protest. Utbytt på märkliga grunder.

Inhoppare:
David Moberg Karlsson (in 59) 1
Misslyckat inhopp i en matchbild där DMK:s speed inte kom till nytta.
Vito Hammershöy-Mistrati (in 59) 1
I den 59:e minuten gick byttes Kristoffer Khazeni ut. Jag tror inte att någon kom in.
Marcus Baggesen (in 59) 1
Alm drog sig för att starta med Baggesen. Inhoppet visade varför. 
Laorent Shabani (in 78)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Jacob Ouro-Ortmark (in 88)
Spelade för kort tid för att betygsättas. Efterlängtad comeback.

Ej inbytta:
David Andersson
Dino Salihovic
Åke Andersson
Stephen Bolma

Andreas Alm 1
Flera gånger under hösten har Andreas Alms skinn räddats av ett sent mål, eller av att det varit försvarbart för IFK att vara relativt nöjda med en pinne. Som matchbilden artade sig på Parken denna söndag blottades de enorma bekymmer som laget har med att anfalla mot uppställda försvar. Passningarna håller, uppenbarligen, inte ens låg allsvensk klass. 

Det finns många fler syndare än Alm, men tränaren är ytterst ansvarig för linjerna i uppbyggnadsspelet, eller snarare avsaknaden av dessa. Bollen måste givetvis inte alltid gå framåt, men det är heller inga rugbyregler. Passningar får vara progressiva utan att vara hästsparkar från bakplan. Det verkar somliga ha svårt att förstå. Det tidiga trippelbytet uppskattades även om Khazeni var fel gubbe att plocka ut. Sedan gick det utför. Det måste finnas plats även för en formsvag Tim Prica på planen när IFK har två måls uppförsbacke. Vad som borde ha varit en desperat slutforcering blev genant, pinsamt och beckmörkt. De förfärliga fasta situationerna ska vi inte ens prata om. 

Lyckligtvis hägrar ett landslagsuppehåll, för nu krävs ett omtag. Någonting helt annat kommer att krävas mot BP.

IFK Norrköping - IFK Göteborg 0-2 (0-1)
Första halvlek: 0-1 Gustav Svensson (33’)
Andra halvlek: 0-2 Laurs Skjellerup (48’)
Skott: 17-11
Skott på mål: 6-5
Hörnor: 8-8
Varningar Norrköping: Carl Björk, Tim Prica, Kristoffer Khazeni, Max Watson
Varningar Göteborg: Ramon Pascal Lundqvist, Sebastian Ohlsson
Domare: Fredrik Klitte
Publik: 8 767

Markus Turessonmarkus.turesson98@gmail.com2024-10-06 20:48:05
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås