Grimsta IP, 2021-04-17 17:00

Brommapojkarna - Umeå FC
2 - 0

BP gjorde jobbet hemma mot Umeå
Marijan Cosic gratuleras, igen, av Samuel Leach Holm och Oscar Krusnell. Foto: Henke Råssmo

BP gjorde jobbet hemma mot Umeå

Tillräckligt, stabilt, lagom. BP vinner med 2-0 hemma mot Umeå FC efter dubbla mål av Marijan Cosic i den andra halvleken. BP gjorde inte livets eller säsongens insats, men kunde ändå tämligen enkelt städa av gästerna och hämta ut tre poäng.

SNACKISEN
Vid ledning 1-0 med knappa halvtimme kvar att spela tar BP ut anfallsspetsen Lovette Felicia och ersätter med mittbacken Carl Elfgren Nyström. BP kliver rakt in i en 5-4-1-uppställning med tre mittbackar, en defensiv högerback och ett innermittfält med Zlotnik och GSM. Ingen skulle komma över bron. Skribenten satt själv och ojade sig över att “det är för tidigt att backa hem, kom igen”. Det visade sig, som oftast, att tränarna kan lite om fotboll än jag. BP täppte till, höll undan och kontrade till sig en straff i slutminuterna. Klass på matchcoachning som säkrade tre poäng  med stabilt försvar, snarare än desperat jakt på hörnflaggor för att döda tid.

PLUS
Marijan Cosic gör poäng

Två mål idag ger oss totalt att tre av fyra BP-mål i år har gjorts av Marijan Cosic. Trots en lite mer anonym match från vänsterlöparen så blir det alltså två mål idag. Kliver fram när det behövs.

Jonas Olsson
Sattes på prov vid några tillfällen idag, men löste det briljant. En räddning som sticker ut är den som kom kort efter BP:s ledningsmål. Efter en nick lyckas Olsson stoppa bollen på mållinjen med en enhandsräddning som säkrade poäng. Når Umeå försökte skapa kvitteringschanser, och lyckades, så stod Olsson pall och motade försöken.

270 minuter
Tre matcher spelade i Ettan Norra. Noll insläppta mål.

MINUS
GSM på kanten? 

Det var en del saker som inte riktigt flög i den första halvleken, särskilt när det gällde BP:s offensiv, som inte kom till de lägen vi vant oss vid i de inledande matcherna av säsongen. Ett signifikativt moment var när Gustav Sandberg Magnusson plötsligt befann sig ute på vänsterkanten och måttade inlägg - inlägg som han själv är bäst på att förvalta. 

Första halvleks offensiv
Det gick trögt och var idéfattigt. BP skapade två avslut och kanske är det så att avsaknaden av förkylde Omar Faraj var för stor. Fortsatt har Monir Jelassi svårt att komma loss på sin högerkant och den i förra matchen så framträdande Samuel Leach Holm hade inte samma framgång denna sena lördagseftermiddag.

Lovette Felicia
Inte mycket stämde och efter en dryg timme var det färdigt för dagen för Felicia som mäktade med ett avslut utanför mål och i övrigt hade svårt att få kontroll på boll och när kontrollen fanns - svårt att hitta sina lagkamrater. Tyvärr mer fel än rätt idag.

Peter Liljegren Appelquist peterappelquist90@gmail.com@peterappelquist2021-04-17 19:19:01
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna