BP - MFF 1-2 - Di blåe återuppstod från de döda

Påsken är här och då gjorde MFF som sig bör och återuppstod när allt hopp var ute. Frälsaren? Isaac Kiese Thelin.

Henrik Rydström spann vidare på segern senast och behöll det mesta. Egentligen bara ett byte - Lasse Nielsen in istället för Sebastian Nanasi och så blev det en del följdjusteringar där vi gick ner på 4-2-3-1.

Dahlin
Tinner, Lasse, DC, Busanello
Peña, Hugo
Ali, AC, Vecchia
IKT

Malmö började matchen kontrollerat men ganska snart blev det tydligt att mittfältet komposition inte har full täckning i det defensiva. Brommapojkarnas omställningar var farliga och det blev ofta ytor mellan mittfältet och backlinjen. Den yta skulle visa sig vara avgörande. Först hade Amadeus Sögaard ett skott som satt strax utanför och efter en dryg kvart missade Ali i det defensiva duellspelet och när Tinnerholm inte gick in i understödet kunde Tim Waker enkelt lyfta in bollen till Alexander Jensen som kom perfekt strax utanför straffområdet och med ett vackert skott satte han 1-0 till hemmalaget.

BP kunde, och kanske borde, gjort 2-0 några minuter senare när Lasse Nielsen missbedömde en djupledsboll och Nikola Vasic drog till och satte bollen i stolpen.

Malmö hade mycket få saker som fungerade under första 45 och hade egentligen inte en enda bra chans även om det var ett stort bollinnehav.
Halvlekens bästa perioder var förmodligen de när röken täckte kameran så man slapp se möget. 1-0 till BP i paus. Rättvis ledning då Malmö visserligen hade mest boll men hemmalaget stod för chanserna.

Inför andra halvlek bytte Rydström ut Ali som hade en fruktansvärt jobbig halvlek och Sebastian Nanasi ersatte direkt efter tedrickandet i paus. Malmö började svagt men sen var matchbilden snart tillbaka i den tidigare. Vecchia ville, och borde kanske, ha straff när han fick en smäll i straffområdet och något senare var bollen uppe mot handen i straffområdet och den tillresta MFF-klacken hojtade på straff igen - men domaren friade igen. Jag har full förståelse för att domaren friade. Sånt händer.

Men tiden började rinna ut. Malmö skapade fortsatt extremt lite överhuvudtaget och BP kändes läskiga i sina omställningar. Rydström valde då att spela ut alla kort han hade. Ut med Busanello, Larsson och Vecchia. In med Zeidan, Sejdiu och Rieks. Ner på trebackslinje igen.

Och så till slut. Peña med en jättefin yttersida in mot Isaac Kiese Thelin i boxen och när vår nummer nio äntligen fick bollen i straffområdet hände det grejer. Kiese Thelin tog emot och sköt i ett moment och så hade vi 1-1. BP svarade direkt med ett halvlurligt skott nästan direkt på avsparken men snart var Malmö tillbaka i förarsätet och tryckte ner BP som såg allt mer trötta ut.

Tinnerholm kom på ett fint överlapp och spelade in bollen på ett tillslag till Kiese Thelin som stötte bollen i den främre stolpen. Fint anfall och bra avslut. Fortsatt 1-1. Domaren la till sju minuter. Det skulle bli ännu fler.

I 92:a minuten. Malmö fortsatte trycka tillbaka BP och efter ett nytt fint anfall på högerkanten slog Sejdiu in bollen på ett tillslag och i mitten fanns Kiese Thelin igen och där stötte han in 2-1 bakom en något passiv Linnér i BP-målet.

2-1 stod sig och Malmö kunde pusta ut. En tung seger med tanke på hur det utspelade sig.

--------------------
BP gör det mesta rätt och får matchbilden dit de vill, men till sist vinner vi helt enkelt för att vi har bättre spelare. Det är det som är skillnaden till sist. Laget BP gör en bättre insats än laget MFF, men spelarna i MFF är bättre. Det räckte i dag.

Jag har som bekant suttit kvar i Kiese Thelinbåten när folk har övergett den och även försökt bränna upp den. Ni är välkomna tillbaka.
Får han bara bollar att jobba med i straffområdet är han ren klass.

Flera bra anfall på slutet när vi slår bollen på ett tillslag in i boxen. Kan någon föra anteckningar här?

Överlag vill jag se fler skott utifrån. De skulle skapa en större dynamik i vårt anfall.

Lasse Nielsen var kanske inte riktigt på topp i dag efter sin.. eh... koddaskada.. Däremot var Cornelius även i dag briljant.

Om det var rättvist? Om någon orkar följa mig så menar jag ju på att typ alla resultat är rättvisa. Det handlar om att göra mål. Inget annat. Vi gjorde två. BP ett. Alltså vinner vi rättvist.
Men BP ska vara nöjda med sin insats. Fint lag.