NP3 Arena, 2024-10-06 15:00

Sundsvall - Degerfors

Bra läge inför de fem avslutande matcherna.

Bra läge inför de fem avslutande matcherna.

En tuff match väntar på söndag, lag som kämpar för att undvika degradering är inte att leka med.

Fem omgångar återstår av 2024 års Superetta och matchen mellan Landskrona BOIS och Skövde AIK är första paret ut i kväll, fredag. Landskrona, som länge toppade tabellen har tappat formen och har förlorat de tre senaste matcherna och endast mäktat med ett enda mål. Vinst i kvällens match så kan de i alla fall övernatta på en andraplats i tabellen. Östers IF, med tydliga ambitioner att ta sig till Allsvenskan, förstärker sin administration inför framtiden och anställer Jesper Jansson som chef för den sportsliga verksamheten. Med stort hjärta för Öster, där han själv spelat sex säsonger, blir han en given förstärkning.

Fem omgångar kvar nu och Degerfors har ett härligt läge och allt i egna händer (läs fötter). Minns säsongen 2020 med fem omgångar kvar, Degerfors i topp även då, en poäng före Halmstad BK och sex poäng före J-Södra. Halmstad avslutade säsongen med nio raka segrar och vann serien, och Degerfors grejade avancemanget till Allsvenskan i sista matchen mot Ljungskile på Bravida Arena.

GIF Sundsvall blir nästa utmaning för Degerfors, och vi minns senaste matchen på Norrport Arena. Allsvenskan 2022, när Degerfors vände ett underläge, 0-2, under matchens tio sista minuter och Boduah blev matchhjälte med sitt hat-trick. Sundsvall fick lämna Allsvenskan och gjorde inget större väsen av sig under förra säsongen. Årets säsong har varit än tuffare och Giffarna har under större delen av säsongen parkerat under kvalstrecket. De senaste matcherna har dock poängen trillat in och med vinster mot Skövde och Östersund och Oddevold har de nu tagit sig över kvalstrecket.

Sex raka segrar och tio matcher utan förlust har nu tagit oss till ett gynnsamt läge inför den allsvenska spurten och vägen tillbaka till Allsvenskan. En tuff match väntar på söndag, lag som kämpar för att undvika degradering är inte att leka med.

Håkan Hansson 2024-10-04 12:39:44
Author

Fler artiklar om Degerfors