Ett nytt absurt insläppt mål och på nytt en uddamålsförlust.

Åge Hareida kämpar på med den skadeskjutna truppen och den här gången valde han, på nytt, att köra med Romain Gall från start. Exakt varför Gall numera är ett valbart alternativ låter jag vara osagt, men rent generellt är jag positiv till att man hedrar kontrakt. OM Gall gör väldigt bra träningar jämfört med andra har jag inga större betänkligheter med att han får speltid såvida det inte är så att han eventuellt står i vägen för någon som behöver speltid kan jag köpa det. Och Åge vill uppenbarligen inte släppa ut ungtuppar han inte tycker är redo i för stora sammanhang.
Jag lägger inga större värderingar då jag inte vet hur diskussionerna går eller hur träningarna ser ut, men måste ju ändå säga att det är överraskande.

Hursomhelst. Startelvan (Möjligen kan formationen diskuteras men jag tycker det såg ut såhär i stora drag)
Dahlin
Beijmo, Chalus, Dennis
Gall, Rakip, AC, Larsson, Rieks
Buya Turay, Toivonen

Malmö valde att spela defensivt mot Braga och lät hemmalaget hålla mycket boll. Det fanns möjligheter att ställa om, men Malmö tog aldrig riktigt chansen och halvleken hade otroligt mycket 0-0 över sig. Och som så ofta den här säsongen slutade det såklart med att vi släppte in ett mål och det var ett riktigt klassiskt MFF 2022-mål. Efter en något knepig situation kom ett inlägg som hamnade hos Romain Gall som tämligen ohotad nickade bollen rakt in i mitten där bollen studsade på Hugo Larsson och friställde Ricardo Horta.

I friläget kom Dahlin ut perfekt och räddade Hortas skott med huvudet. Horta kunde emellertid ta hand om returen också och sköt mellan benen på Dahlin men på mållinjen stod Chalus som enkelt hade kunnat ta bollen men istället fastnade han i gräset och kunde se bollen rulla typ 2 centimeter från hans fot in i mål. Ett helt absurt mål där 2022 sammanfattades perfekt. Oflyt, oskicklighet och baklängesmål. 0-1 i paus.

I andra halvlek började Malmö mer offensivt och vaskade fram lite halvchanser inledningsvis. Sören Rieks och Ola Toivonen hade både hyggliga chanser men målvakten räddade och givetvis blev den enda rimliga följden av Malmös pigga inledning att Braga ökade på till 2-0. Ett inlägg från höger nickades inte tillräckligt undan av Chalus och bollen hamnade hos Álvaro Djaló som höll undan Rakip och sköt in tvåan låg.

Malmö tappade spelet något efter 2-0-målet och Braga hade några halvchanser att öka på ledningen ytterligare men Johan Dahlin var stark i målet och räddade det han skulle och lite till.

Det såg inte ut som om Malmö skulle få med sig något men så från nästan ingenstans. Pena vann boll högt upp och fick fram bollen till Isaac Kiese Thelin som var iskall och hittade Patriot Sejdiu som rullade in 2-1 via en back med kvarten kvar. Samtliga tre bakom målet hade alltid hoppat in under den andra halvleken.

Malmö försökte trycka tillbaka hemmalaget och Patriot hade en bra chans men skottet tog rakt i ansiktet på målvakten som behövde vård under några minuter. Men Braga stod upp och några minuter senare sköt Diego Lainez ett ypperligt skott som tog i ribban strax ovanför krysset. Tur för Malmö där och matchen levde vidare till att Patriot sköt ett skott (?) som gick förbi den bortre stolpen där Kiese Thelin dök upp och prickade stolpen. Ganska klassiskt 2022 det också för Malmö.

2-1 stod sig. Braga vann helt rättvist och Malmö slutar gruppen på noll poäng. Fyra av sex förluster är med uddamålet.

Det var det. Då stänger vi fönstret till Europa den här gången. Återstår att se när vi är tillbaka.