Brålanda - MFF 0-9: Rätt stabilt ändå

Malmö är klart för gruppspel i Svenska Cupen efter en, trots allt, rätt komfortabel seger i cupen.

Sparkad tränare. Dåliga resultat. Krampaktigt spel. Lägg till att vi inte får in någon ny tränare och att spelare som Pena och Birmancevic nu vill lämna. Och så skriverier om att vi lämnat en orimlig "kravlista" till lilla Brålanda. Det var inte direkt med perfekta förutsättningar Malmö åkte norrut för att möta division 3-laget Brålanda. Ett lag som för bara något år sedan låg i division 5 och numera slåss i botten av division 3. Ett lag som Malmö såklart bara skulle vinna mot. Men också baserat på hur den här säsongen sett ut sannerligen skulle kunna förlora mot.

Det tog bara lite drygt en minut innan man förstod att det nog ändå inte skulle vara någon fara. Brålanda fick inte undan bollen i backlinjen och Rakip spelade fram Patriot Sejdiu fick yta i straffområdet och placerade in ledningsmålet vid den bortre stolpen. Nio minuter senare slog han till igen efter en perfekt djupledsboll från Ola Toivonen som nog egentligen vara tia men ofta föll djupt i plan och dominerade spelet totalt. Hursomhelst betydde Sejdius andra mål 3-0 efter Isaac Kiese Thelin dessutom hade hunnit vända runt och sätta dit en boll någon minut före. 3-0 och tio minuter spelade. Mardrömsstart såklart för Brålandas dröm om en superskräll.

Romain Gall chippade snyggt in 4-0 och Erdal Rakip ökade på till 5-0 med ett tungt skott vid stolproten några minuter före pausvilan. 5-0 blev också halvtidsresultatet och självfallet var tävlingsmomentet i princip borta inför matchens andra del.

Andra halvleken började precis som den första och det blev mål tämligen omgående när Sejdiu drog på ett jättefint skott som rammade ribban innan Romain Gall kunde göra sitt andra mål för dagen.

En kvart senare kom nästa mål när Gall prickade ribban och Rakip dök upp och stötte in bollen på returen. Med kvarten kvar hittade Mamadou Diagne fram till Sejdiu som kunde göra 8-0 och därmed hattrick. Några minuter senare placerade Gall in 9-0 och sitt hattrick efter en fin soloprestation. Det blev matchens sista mål. 9-0. Gott så.

Malmö därmed klart för gruppspel.

---------
Att Gall skulle starta fler matcher för Malmö kändes inte särskilt troligt. Att han skulle göra hattrick är snudd på surrealistiskt.
Jag känner inte till alla turer runt Gall, men jag har aldrig hört honom tala dåligt om Malmö trots att förhållandet mellan honom och klubben varit minst sagt skumt. Jag är faktiskt rätt glad att han fick chansen att visa vad han kan.
Jajo - Detta var ett division 3-lag och det går såklart inte att dra några rimliga slutsatser av det här - men ändå. Han gjorde tre mål och såg ut att ha kul.