Lagbanner
'Mellberg vill ha med sig Engelmark till landslaget' - ny vändning i tränarsagan

'Mellberg vill ha med sig Engelmark till landslaget' - ny vändning i tränarsagan

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen så vill Olof Mellberg ta med Andreas Engelmark som assisterande tränare till landslaget när det nu ser ut som att Olof blir förbundskapten. Jag skriver ner mina tankar instinktiva tankar kring nyheten.

En hektisk dag kring tränarsagan. Fotbollskanalen börjar med att avslöja att Mellberg till slut verkar bli sveriges förbundskapten och att alla parter mer eller mindre är överens. BP kommer inte stå i vägen för denna möjlighet för Mellberg. Men endast några timmar efter så kommer "avslöjande" nummer två; Att Olof vill ta med sig Andreas Engelmark till landslaget.

Den nyheten var jag inte alls beredd på och jag vet inte riktigt hur jag ska reagera. När nyheten kom att Mellberg var på väg bort så kändes det inte så oroligt, min känsla är att Olof gjort ett bra jobb men att en tränare som t.ex. Brännström skulle kunna fylla skorna med bravur i hans frånvaro. Engelmarks skor känns svårare att fylla och hans påverkan går i mina ögon djupare än Mellberg. Så även om det är så att man (läs: jag) unnar Engelmark ett jävligt otroligt häftigt jobb där han troligen skulle bidra väldigt starkt till utvecklandet av svensk fotboll, så TROTS det skulle det kännas väldigt tungt att tappa Engelmark inför den allsvenska säsongen.

Jag fattar att Mellberg vill ha med sig honom, och det talar lite för det jag har pratat med många om, nämnligen att mycket av de uppåtgående trenderna vi sett i BP borde krediteras till Engelmark. Sen vill jag inte inte misskreditera Mellberg, tycker som tidigare sagt att han bidragit med mycket attityd och vinnarskalle till ett BP som behövt det - men visst får man lite "Ratatouille"-vibbar av detta rykte? Engelmark som råttan i kockmössan som styr spelidé och taktiska tankar medan Mellberg är ansiktet utåt? Kanske är en överanalys och lite taskigt mot Mellberg, men det är de vibbar jag får. 

En faktor kring denna fråga är också vilken roll Engelmark får i landslaget. Förbundet verkar vara inställda på Mellberg & Gustavsson som tränarduo, och då blir Engelmark assiterande tränare istället. Det är kanske något han är hundra procent nöjd med och en assiterande tränaroll i landslaget kanske väger tyngre än en tränarduo-plats i BP - det är inte jag rätt person att värdera haha. Det är dock något jag gissar funderas på i dagsläget från Engelmarks håll. 

Det jag har att avsluta detta med är att jag i alla fall är glad att denna saga verkar kunna klargöras tidigt i alla fall. Försäsongen tror jag börjar på måndag (8/1) - och innan dess hade jag uppskattat att veta vem som kommer eller inte kommer träna BP under säsongen. 

Vi fortsätter att följa utvecklingen kring tränarsagan! 

Från Andréas Sundbergs text på Fotbollskanalen.se

"Innan jul berättade Fotbollskanalen att Olof Mellberg och Tony Gustavsson var SvFF:s huvudspår att ersätta Janne Andersson som förbundskapten. Och under onsdagen avslöjade Fotbollskanalen att Mellberg formellt kommer att bli erbjuden jobbet och att allt talar för att SvFF kommer överens med honom och BP. Men att läget kring Gustavsson är oklart då Australiens fotbollsförbund inte varit villigt att släppa honom då damlandslaget ska spela OS-kval i februari och eventuellt OS i Paris i sommar.
Nu ser dock Mellberg ut att få in en annan tränare i sitt kommande team i landslaget. Enligt uppgift till Fotbollskanalen kan Andreas Engelmark också lämna Brommapojkarna för landslaget, då som assisterande till Mellberg och eventuellt Gustavsson - och BP vet om förbundets intresse.

Mellberg vill ha in Engelmark i sin landslagsstab oavsett hur det blir med Gustavsson, uppger källor för Fotbollskanalen.
Engelmark har koppling till både Olof Mellberg och Tony Gustavsson. Han har alltså varit i BP tillsammans med Mellberg och han har även jobbat med Gustavsson i Tyresö.
Dessutom har Engelmark också varit ungdomstränare i BP för flera spelare som i dag är i landslaget."

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-01-03 18:07:19
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna