Lagbanner
5 tankar efter 1-1 mot Häcken och gruppvinst.

5 tankar efter 1-1 mot Häcken och gruppvinst.

1-1 på Bravida Arena innebär att BP går ut som gruppsegrare. Här kommer fem snabba tankar efter matchen.

Gruppvinnnare: 
Vem kunde förvänta sig det inför säsongen? Vi som följer BP vet såklart vilken höjd laget har och visade under 2023. Men med ett i stora delar nytt lag där många nyckelspelare lämnat oss inör säsongen så fanns det såklart frågetecken kring hur det skulle se ut i år. Två dominanta matcher mot Landskrona och Östersund, och sen en stabil insats mot Häcken förtjänar väldigt mycket hyllningar. Mellberg och Engelmark har lyckats att förstärka försvarsspelet under försäsongen och det har hittills gett utdelning. Nu väntar kvartsfinal nästa helg - lottning sker på måndagskvällen. 

Försvaret: 
Trion Abrahamsson, Björkander, Heggem har börjat säsongen på ett utomordentligt sätt. De kompleterar varandra väldigt fint och alla innehar ett lugn och en bolltrygghet som låter oss fortsätta med det uppbyggnadsspel som vi vill spela. Till råga på det har Björkander knoppat in två mål under gruppspelet och Heggem har gjort hattrick under gruppspelet. Fritzson och Calisir som centrala mittfältare har också gjort väldigt mycket bra defensivt och de ser verkligen samspelta ut. Jag tycker dock att målet vi släpper in idag är för likt målen som släppte in förra året, stunder av dålig koncentration. 

Timossi Andersson: 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag gillar verkligen Timossi Andersson. Jag hade väl förväntat mig fler direkta poäng från honom men i dagens match visar han sina kvalitéer. Hans snabbhet och bollkontroll ger oss en edge på moståndarna vid kontringar. Han jobbar också otroligt hårt i presspelet. Jag önskar fortfarande fler poäng från Timossi, men om han presterar som han gjorde idag så kommer poängen komma. 

Anfallsspelet: 
Här är det fortfarande klurigt. Tycker vi anfaller och kontrar väldigt fint i dagens match. Det är dock tydligt att en riktig målskytt saknas, men efter dagens match är jag ändå inte så orolig som jag varit tidigare. Don’t get me wrong, en klassanfallare är fortfarande något jag vill ha. Men sättet som vi spelar just nu är väldigt fint. Örqvist och Timossi är de främsta hoten i boxen, men de skapar mycket. Örqvist letar ofta skott och Timossi är finurlig. Det saknas något, något mer direkt. Men man lyckas med mycket fint med det materialet som finns. 

Bromma Support: 
Det gör mig så glad att se att supporterskapet lever inom BP. Det finns ett järngäng inom Bromma Support som hejat på BP i evigheter nu och hållit flamman levande, det som är fint att se nu är att det faktiskt finns en tillväxt av ungdomar som åker på bortamatcher, driver instagramkonto, och störst av allt visar sitt motstånd mot VAR och inte låter en styrelse styra hur de ska agera eller tänka. Vad man än känner kring VAR-frågan så kan man uppskatta att det finns supportrar som är tydliga med vad man känner. 
Ni banar vägen för ett helt gäng unga Brommakids som borde heja BP. Ni skapar ett sammanhang för framtida supportrar och ert engagemang ger mig stort hopp för framtiden. Ni är BP. 


Sammanfattningsvis så finns det mycket bra att hämta från årets gruppspel i Svenska Cupen. Förra året förlorade vi alla matcher, i år är vi obesegrade. Nu får se fram emot en kvartsfinal och ännu fler tävlingsmatcher innan Allsvenskan börjar, perfekt för att gjuta in alla nya spelare i laget. 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-03-02 18:13:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna