Lagbanner
BP & Supporterskapet - En kort introduktion av mig själv

BP & Supporterskapet - En kort introduktion av mig själv

Efter några månader av textskrivande här på SvenskaFans så tänkte jag att det var dags att introducera mig själv och prata lite om mitt supporterskap.

Bättre sent än aldrig tänker jag - här kommer en snabb introduktion av personen som tagit över detta forum under de senaste månaderna. Vet inte riktigt vart jag ska börja eller sluta, så risk att detta blir osammanhängande - menmen! 

Snabbfakta:
Namn: Simon Johansson
Ålder: 26
Från: Årsta sedan 2 år tillbaka - men bott i Alvik & Blackeberg resterande 24 år. 
Favoritspelare i BP genom tiderna: Pablo Piñones Arce, Olof Guterstam, Pontus Segerström
Favoritspelare i BP just nu: GSM, Kevin Ackermann, Zeidane Inoussa, Alexander Jensen. 
Bästa BP-minne: Europakvalet mot Torino, eller 7-0 mot Utsikten. 
Sämsta BP-minne: När Bajram Ajetis frispark gick i mål och skickade ner oss i Superettan. 
Aktiv i BP sedan: Började i knatteskola när jag var typ 5 år, så 2002. 
Bästa spelare jag spelat fotboll med: Spelade inomhuskorpen med Besard Sabovic en match. 

Tiden i BP: 
Som skrivet ovanför så har jag varit en del av BP sedan ca 2002, så 22 år. Spelade kvar fram till jag var typ 17-18, för att sedan börja spela i division 7 istället när ungdomslagen lades ner och alla vänner slutade. Jag har alltid älskat att spela fotboll, även om jag aldrig var tillräckligt bra för att göra det mer än på “skoj” så har jag fortsatt hela vägen fram till idag. Många av dessa år i BP var verkligen otroligt roliga och som jag ofta tänker tillbaka till. Allt från Gothia till att få vara bollkalle på Grimsta. Har (nästan) alltid haft helt fantastiska tränare som varit avgörande för att intresset ska hållas vid liv. Stor shoutout till min kompis Mårtens pappa Patrik som gjorde varje träning och match till något man såg fram emot extra mycket.  

Supporterskapet och dess svårigheter: 
Mitt supporterskap har inte alltid varit så “brinnande” men mitt generella fotbollsintresse har alltid varit rätt extremt. Många perioder där man försökt hinna kolla alla matcher i toppligorna. Det stora intresset för Allsvenskan kom kanske runt 15 års ålder när man insåg att fotbollen kanske inte alltid är vackrast här i vårt avlånga - men att uppleva fotboll runt hörnet från där man bor var väldigt fint tillsammans med att det lever kvar en genuin fotbollskänsla i Allsvenskan som är svår att hitta på andra ställen i världen och som jag tycker är värd att bevara. Med det sagt så är de andra toppligorna fortfarande en stor del av mitt liv - men nuförtiden får den dela uttrymme med den svenska fotbollen.
Det ökade engagemanget i BP är också en effekt av att leva med en sambo som är väldigt stark AIK-supporter och efter några år där jag var på Friends oftare än Grimsta så började jag känna att det var dags att ändra på det. 

Även om man är uppväxt och gått i skolan mitt i Bromma så var det tyvärr inte så många som faktiskt hejade på BP, det var mest AIK och Djurgården som gällde för kompisarna. Trots att jag inte var en aktiv supporter under denna tid, så har det alltid varit BP som legat närmast hjärtat och som jag sagt att jag hejade på när någon frågade. 
Man får alltid samma reaktion när man säger att man hejar på BP. “Oj, BP? Visste inte att det fanns några som hejade på dem”.
Tar det alltid med ett skratt och svarar något liknande som “En av få starka supportrar!”. Det är ju lättförståeligt att det är på det viset och man får, till viss del, köpa situationen man är i. Det enda jag hoppas är att vi som klubb och supportrar kan utvecklas framåt. Att klubben först och främst kan etablera sig i Allsvenskan och att fler Brommakids växer upp och väljer att hålla på sitt lokala lag, men också att klubben fortsätter gå i en supporterfrämjande riktning där man både lägger resurser och energi på att värna om de trogna supportrar som existerar idag, men också att man satsar på engagemang och aktiviteter för att faktiskt få dessa Brommakids intresserade av klubben.

Det jag har att säga kring nuläget, ur min erfarenhet efter detta halvår av SvenskaFans-skrivande och genom att ha ökat mitt engagemang inom klubben, är att det finns många otroligt passionerade människor inom och runt om klubben. Det känns som att det går varma vindar inom föreningen och att det är på väg åt rätt håll. Järngänget i Bromma Support står starkt och tillsammans med ett tillskott av nya unga engagerade supportrar som driver supporterskapet vidare så har vi mycket ljust att se fram emot hoppas jag. Jag är försiktigt optimistisk. 

Varför och hur jag engagerar mig i BP:
Utöver att jag tycker det är väldigt kul att skriva och göra innehåll, samt att få uttrycka mina åsikter kring fotboll, så är det väl det ovanför som är anledningen till att jag gör detta på SvenskaFans. Vill dra mitt strå till stacken för att försöka främja en supporterkultur inom BP. Jag är möjligen inte den mest utåtriktade personen, eller den “klassiska” fotbollssupportern, så mitt bidrag till supporkulturen blir att diskutera. Jag vill också bidra med att BP blir tagna mer seriöst genom att skriva och fördjupa mig om klubben. I slutändan får vi se om det får någon effekt eller inte, men i dagsläget känner jag mig väldigt passionerad kring att göra ett försök.

Vad jag gör på dagtid & planer för framtiden: 
När jag inte skriver texter här, gör videos på youtube, eller spammar twitter med BP-content så jobbar jag som digital marknadsförare på Läkare Utan Gränser, ett fantastiskt jobb ska tilläggas. Det tar såklart mesta del av min tid, men samtidigt är det en arbetsplats där det finns toppar och dalar beroende på världsläget - vilket innebär att min energi att uppdatera här också har toppar och dalar. Under 2024 hoppas jag kunna uppdatera här mer regelbundet - se till att det kommer en inför- samt matchrapport till varje match. Om jag lyckas är en annan fråga. 

Utöver texter här så är målet att försöka göra några matchdagvloggar som läggs ut på youtube och möjligen här också. Det är ett optimistiskt mål att hinna med det - eftersom det tar en stund att redigera - men förhoppningsvis får jag ihop några under säsongen. 
Ett annat mål för denna säsong är att ta mig på fler bortamatcher. Derbymatcherna och Siriusmatchen tog jag mig till 2023, men hoppas att resa runt i Sverige lite oftare 2024. 
Drömmen jag har, och har haft så länge jobb har funnits på kartan, är att få jobba med fotboll på heltid. Gärna inom en fotbollsförening och gärna inom BP. Det är målet i alla fall. Att få använda all tid jag tänker och funderar på fotboll på ett sätt som har ett större syfte eller större värde på nå vis. 

Utanför jobbet så har jag min sambo och hund som jag bor tillsammans med. Jag spenderar den mesta av min fritid på något kopplat till fotboll. Antingen så kollar jag på fotboll, spelar fotboll, spelar football manager, eller dricker öl och pratar fotboll med vännerna. Sen är jag lagledare/ordförande i mitt division 7 lag vilket innebär att jag måste administrera mycket kring det på sidan av allt det andra också. Sammanfattningsivs så är det väldigt mycket fotboll i mitt liv i dagsläget. 

Mycket babbel från mig i denna text haha - men nu vet ni lite mer om personen som skriver här i alla fall. Jag vill skicka med ett stort tack till Peter "Pita" Appelqvist  för att supportat mina första månader som skribent och gett mig möjligheter att utöka mitt supporterskap på ett roligt sätt!

Till alla skrivsugna BP-supportrar som läser detta vill jag också tillägga att det är väldigt välkommet om man vill skriva en text på sidan här någon gång ibland. Ju fler som vill engagera sig, desto bättre. Är bara att skriva till mig så löser vi det :) 


Jag vill också tipsa om att följa dessa engagerade BP-människor på olika sociala medier:
Jag själv på Twitter/X - @olofpontusgurra
Bromma Support på instagram:
BPRewind på Instagram
 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-01-23 17:00:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna