Lagbanner
"Brännström högaktuell för BP - om Mellberg lämnar" - Transferrykten

"Brännström högaktuell för BP - om Mellberg lämnar" - Transferrykten

Ryktena kring tränarposten i BP har börjat florera och Fotbollskanalen erfar nu att Andreas Brännström är högaktuell för att ta över jobbet om Olof Mellberg blir Sveriges nya förbundskapten.

Gott nytt år och god fortsättning! Vi inleder året med heta rykten direkt kring den omdiskuterade tränarposten. Väldigt många frågetecken fortfarande och egentligen vet vi inte mer än för några veckor sedan - men första matchen i Svenska Cupen är den 17 Februari och innan dess så hoppas jag att vi vet vem som ska styra laget under säsongen. 
Som jag själv diskutera i mitt förra inlägg här - så verkar Andreas Brännström, tidigare AIK & Mjällby-tränaren, vara ett hett alternativ för BP. I mina ögon är det ett superbra alternativ och jag skulle välkomna Brännström med öppna armar om Mellberg väljer att lämna. Det enda jag är orolig eller frågvis kring är vad som händer med Engelmark? Är Brännström redo att ingå i samma konstellation som vi har kört denna säsong med dubbla huvudtränare? Eller skulle Engelmark behöva gå tillbaka som assisterande? 

Jag älskar inte alla frågetecken inför säsongen. Förra säsongen var inte mycket annorlunda - men då presenterades Olof & Andreas redan i början av december. Nu är det januari och vi vet inget om tränarposten ännu. I mina ögon behöver vi mer stabilitet än såhär - en full försäsong med en tränare, eller i alla fall med samma spelidé/system. Jag tror därefter att ju längre denna saga drar ut på tiden, ju troligare är det att Engelmark blir kvar i en styrande roll även om det blir tränarbyte. Där finns det viktig kontinuitet att bevara inom klubben. 

Vad tror ni om allt detta; Lämnar Mellberg? Vem tränar isåfall klubben nästa år? 
 



Från Andréas Sundbergs text på Fotbollskanalen.se: 

"I november gjorde Janne Andersson sin sista landskamp som förbundskapten för landslaget, men än är det inte klart vem eller vilka som kommer att ersätta honom. Den 15 december avslöjade Fotbollskanalen att SvFF:s huvudspår är att man vill att Olof Mellberg och Tony Gustavsson tar över tillsammans.
Än är inget klart och för Brommapojkarna betyder det att man är förberedd på flera scenarion. Så länge inget händer så är Mellberg deras tränare, men man har ändå förberett sig för om det blir så att SvFF köper loss honom.

Enligt uppgift till Fotbollskanalen är Andreas Brännström högaktuell att ta över BP om Mellberg lämnar.
För en månad sedan uppgav Smålandsposten att Öster ville ha Brännström som tränare och i artikeln gick det även att läsa att BP var "ett hett alternativ" för honom.

Brännström tvingades lämna AIK i början av juli och Fotbollskanalen erfar att han efter det har tackat nej till att ta över Öster och Helsingborg och att han även har diskuterat med Lilleström. Nu ser han alltså ut att ta över BP om det blir så att Olof Mellberg lämnar.
Brommapojkarna höll sig kvar i allsvenskan efter att ha besegrat Utsikten i kval. I klubben är Henrik Jurelius teknisk direktör. Han var tidigare sportchef i AIK och värvade då Brännström som tränare."

 


Som avslutande notis vill jag uppmärksamma att Kevin Ackermann blivit kallad till landslagets januariturné och att Alexander Abrahamsson skrivit på nytt kontrakt. Otroligt roligt för båda! 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-01-02 13:27:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna